Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MSSQL][PHP]Wprowadzanie dużej ilości znaków
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
krzys20
Witam,

Stworzyłem stronę i bazę danych do przechowywania treści. Podczas wprowadzania opisu zobaczyłem ze tekst się po prostu ucina. (w bazie pole miałem nastawione na "text").

Aby wiec zwiększyć ilość wprowadzanych danych pole "text" w bazie zmieniłem na "ntext". No i wystąpiły problemy:

Warning: mssql_query() [function.mssql-query]: message: Unicode data in a Unicode-only collation or ntext data cannot be sent to clients using DB-Library (such as ISQL) or ODBC version 3.7 or earlier. (severity 16) in C:\xampp\xampp\htdocs\index_a.php on line 65

Warning: mssql_query() [function.mssql-query]: Query failed in C:\xampp\xampp\htdocs\index_a.php on line 65

i taki:

Warning: mssql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\xampp\htdocs\index_a.php on line 116

linijka 65 wyglada następująco:
$zbior_wierszy = mssql_query($zapytanie_sql, $polaczenie);

linijka 116:
while ($wiersz = mssql_fetch_array($zbior_wierszy))

Pomoże ktoś znaleźć problem?
CuteOne
użyj LONGTEXT
krzys20
No właśnie w Microsoft SQL nie można wybrać takiego typu.
-beherit-
wybierz typ nvarchar i ustaw mu wartosc liczbowa jako ilosc znakow np nvarchar(4000). U mnie pomoglo snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.