Witajcie chcę napisać skrypt który będzie pobierać odpowiednie dane ze strony jest mi to potrzebne do stworzenia statystyk. Jak to zrobić? Od czego zacząć? Proszę o rady
@Dexter1479: Skąd pomysł że niby inny port i podanie jakiejś ścieżki w URL miałoby nie działać? Bo o ile nie masz jakoś niestandardowo skonfigurowanego PHP to będzie działać.
Dexter1479
22.12.2010, 22:33:58
@crozin PHP skonfigurowane standardowo i jakoś mi nie działa file
Kod
Warning: file(http://127.0.0.1:6666/index.html) [function.file]: failed to open stream: HTTP request failed! ICY 404 Resource Not Found
fsockopen otwiera bez problemu ale nie mam pojęcia jak pobrać interesujące mnie dane
smietek
22.12.2010, 23:26:07
To jak udało już Ci się połączyć socksem, to użyj po prostu funkcji do manipulowania plikiem otwartym przez fopen. Nie używałem nigdy fsockopen, ale wg. manuala działa na podobnej zasadzie (też zwraca "file pointer").
Dexter1479
23.12.2010, 00:44:52
to podobno da się zrobić na fgets ale nie mam pojęcia jak to działa. czy mógł by mi ktoś wytłumaczyć tak na chłopski rozum jak to działa bo manuala nie rozumiem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.