Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] Nie działa display: none
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Jarod
Męczę się i szukam 2h błędu w kodzie jquery a problem tkwi po stronie przeglądarek.

Prosty kod
  1. <div>Lista:
  2. <select name="nazwa">
  3. <option>Wybierz...</option>
  4. <option style="display: none;">2</option>
  5. </select></div>
  6.  

Styl dla <option> jest interpretowany tylko przez FF (czyli na liście wyświetlane są opcje: Wybierz, 1,2) a w Operze, IE, Chrome (wszystkie opcje)

Proszę doradźcie w jaki sposób mogę dynamicznie ukrywać (nie usuwać) poszczególne elementy listy rozwijanej tak aby działały pod każdą przeglądarką (nie interesuje mnie ustawianie atrybuty disable)?

Edit: tu działający przykład z sieci - działa tylko pod FF
lejs
nie natknąłem się jeszcze na taki problem, ale w ostateczności zostaje disabled="disabled".
kalmaceta
powinno ozywać się disabled, ale na siłę daną opcje appendować do innego elementu, który jest display:none;
Kartofelek
Nie da się i pogódź się z tym (dać by się dało, ale to nalewani wody sitkiem).

W sumie to żaden problem. Zbudowanie nowego selekta na podstawie tablicy lub skopiowanie optionów między 2 selektami (jeden ukryty) to raptem z 4 linijki kodu (w jquery pewnie z 2).
A jest to lepsze i bezpieczniejsze rozwiązanie, bo zapobiega wysyłaniu zbędnych śmieci.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.