Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kurs PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
5L4V3K
Hej. W HTML-u spoko biegam. Potrzebuję jakiś Kurs php, program do edycji itp. Co proponujecie questionmark.gif?
[fisher]
Witaj!

kurs php np. webcity.pl, jesli powaznie myslisz o php proponuje zakup ksiazki np php4 od podstaw. calkiem dobra pozycja - polecam

edytor - sa rozne ciekawe: homesite/ezhtml/quanta itd musisz sam wybrac w zaleznosci od preferencji czy zasobnosci portfela

mozesz potrzebowac rowniez serwer apache-php (ew serwer bazy danych) jesli chodzi o windows to mozna pobrac foxserv (przy instalacji sam konfiguruje serwer apache, php i mysql) w przypadku innych systemow operacyjnych (Linux/Unix) najlepiej sciagnac zrodelka i skompilowac samemu)
5L4V3K
Dokładnie to chwilowo dostaję posadę na zmiany na pewnej stronie, która była prowadzona przez kogoś innego. Z czasem będę próbował tworzyć stronki w php, a na razie tylko edycja stron. Co mam mieć na uwadze itp. questionmark.gif? Z góry dzięki. Sławek
kicaj
...a wiec ja korzystam z kursow roznych, nie mam jednego - stalego tylko biegam i szukam po stronach, oczywiscie korzystam z Manuala (http://www.php.net)! Osobiscie lubie czytac artykuly tongue.gif Od niedawna zaczelem korzystac z IRCa (#phppl i #php.pl) i tego Forum

Edytor, staram sie pisac wszystko w Notatniku... tongue.gif ale jezeli wyskoczy mi blad np. w 880 lini to uzywam do tego EdHTML (darmowy)

Serwer domowy na Win 98/XP, zainstalowany pakiet FoxServ 2.1 (Apache, php, MySQL, ...)

I wszystko... smile.gif
Seth
Jeszcze taka mala wskazowka do osob czytajacych manual php (pl.php.net) czytajcie tez komentarze do funkcji. Tamnaprawde mozna sie dowiedziec, wiecej niz to jest w samym opisie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.