Mam panel admina w nim strony z poszczególnymi kategoriami żeby to ładnie wyglądało każda kategoria jest na osobnej podstronie (wykorzystałem do tego case żeby ograniczyć liczbę stron w realu). Przechodzę na zarządzanie np. informacje i tam mam select box dzięki któremu mogę sobie wybrać do której kategorii ma przynależeć (bo np pisząc rozmyśliłem się i nie chce walnąć posta do informacje tylko do wydarzenia no ale mniejsza o to). Niezależnie od tego na jakiej jestem stronie zarządzania (i zarazem dodawania posta w danej kategorii) chciałbym żeby select box wskazywał na daną kategorię. Z menu wybieram wydarzenia i automatycznie chciałbym żeby w select boksie było zaznaczone wydarzenia a nie pierwsza na liście opcja np. informacje.
Oczywiście w bazie mam wszystko uporządkowane i każdy post ma swoją kategorię i przyporządkowane id
catt_id catt_name
1 dowcipy
Tak przykładowo oczywiście. Jeśli zajdzie taka potrzeba mogę przesłać kawałek kodu. Przepraszam jeśli mój post jest troszkę lub jak kto woli dość zawiły ale inaczej nie jestem w stanie tego opisać