Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Testy
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
mareknn
Witam, jestem w 8 rozdziale jobeeta i robie testy, mam jednak problem.
jestem przy tym ostatnim, trzeba wpisac

Kod
php symfony test:unit

i mi wyskakuje

tylko gdzie sa bledy? mial ktos podobny problem?

chyba sobie nikt z tym nie poradzil i kazdy ma te bledy... a teraz mam pytanie co do testow w rozdziale 11 http://www.symfony-project.org/jobeet/1_4/Doctrine/en/11

no i wyskakuje mi np blad
Cytat
1.3 - A category has a link to the category page only if too many jobs

szukalem po necie i gdzie nie ma rozwiazan chyba.. skoro podaja jakie bledy moga wyskoczyc to czemu nie ma w tym rozwiazan? sam sobie z tym nie poradze.. sad.gif
wookieb
Tzn, że nie przechodzi Ci test funkcjonalny. W twoim przypadku jest to taki, który wchodzi na stronkę i sprawdza czy podany tekst występuje w źródle w odpowiednim momencie.
mareknn
ale miw lasnie chodzi o to jak to mam poprawic, zeby test przeszedl pomyslnie...
wookieb
http://www.symfony-project.org/jobeet/1_4/Doctrine/en/09 -> A category has a link to the category page only if too many jobs
Najpierw zrozum ten test.
Cytat
In these tests, we check that there is no "more jobs" link for the design category (.category_design .more_jobs does not exist), and that there is a "more jobs" link for the programming category (.category_programming .more_jobs does exist).

Sprawdź "ręcznie" czy tak rzeczywiście jest.
mareknn
tylko, ze ja mam o tym marne pojecie i nawet nie wiem jak sie za to wziac dlatego prosze o naprowadzenie
wookieb
Chryste panie
Skoro masz o tym marne pojęcie to kurde "kupiłeś" zrobienie tutoriala za Ciebie?
Skoro ty nie masz o tym pojęcia to skąd my go mamy mieć? (nie mamy twojego kodu)

W skrócie, ostatnim postem pokazałeś jedno. NIE NADAJESZ SIĘ do programowania. Poddajesz się na byle czym bez żadnej "własnej" analizy co może być nie tak. Po prostu daruj sobie.
bikerszymek
Podpisuję się pod powyższym. Jak widzę poziom niektórych wątków w tym dziale to ręce opadają.
mareknn
ja chce tylko zrobic dobrze dzialaja strone na podstawie jobeet, wiec pytam po prostu, zeby potem bledow nie bylo, ale moze sie obejde bez tego. myslalem, ze skoro podaja takie bledy to tez sa gdzies ich rozwiazania
Crozin
Słowa kluczowe: testy jednostkowe, PHPUnit

Poszukaj sobie co to jest, o czym świadczą takie wyniki itp.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.