próbowałem zintegrować forum phpbb3 z aplikacją w kohanaphp. Użyłem tego kodu: http://www.marcinpruciak.pl/?p=251
Zmodyfikowałem wszystko tak, że jak się user rejestruje w serwisie to od razu tworzy się konto w tabeli forumowej, a na forum rejestracja i logowanie są usunięte. Na początku wszystko działało, jednak w pewnym momencie zaczęło gubić sesję. Po zalogowaniu w serwisie, jak zrobię var_dump($user->data) to wyświetla mi poprawnie wszystkie dane usera z forum. Jak tylko przejdę na forum to jestem wylogowany a w sesji są dane usera Anonymous.
W pliku index.php forumowym, dałem w 129 linijce:
if ($user->data['user_id'] == ANONYMOUS) { 'LOGGED_IN' => FALSE )); } else { $strAvatar = '../assets/avatars/'.$user->data['user_id'].'.jpg'; else $strAvatar = '../assets/img/avatar_sample.jpg'; 'LOGGED_IN' => TRUE, 'HEADER_AVATAR' => $strAvatar, 'HEADER_USERNAME' => $user->data['username'], 'HEADER_USER_SPECIAL' => $user->data['special'], 'HEADER_USER_SPECIAL_IS' => ($user->data['special'] != '') ? TRUE : FALSE )); }
Przy logowaniu w serwisie mam:
if(ORM::factory('user')->login($post, FALSE, $blnRemeber)) { $this->bridge->remote_login($post['username'], $post['password']); //echo $this->bridge->forum_session_link; url::redirect(url::base()); }
forum_session_link jest zawsze pusty.
Wszystko działało i nagle przestało. Co może być tego powodem?
Pozdrawiam,
masterix
Podbijam temat, bo mam nową wskazówkę. Przenosiłem całość na nowy serwer i wyczyściłem cache. Wszystko działo jak powinno. Co może być powodem, że na jednym serwerze to działa a na drugim nie? Jakieś ustawienia?
Pozdrawiam,
masterix