Witam, chodzi o to, że tworze formularz. Działa bardzo dobrze o ile użytkownik w dowolnym polu nie wprowadzi entera, wtedy url do akcji okazuje się być nieprawidłowy. Przez jaką funkcje mogę przepuścić dane pobrane przez getValues() aby pozbyć się tego problemu?
Wydaje mi się, że powinienem zmodyfikować ta linijkę:
Do każdego pola w moim formularzu jest dołączony walidator, czy masz na myśli jakiś konkretny?
diasek7
10.02.2011, 14:58:04
to nie wiem, wydawalo mi sie ze walidatory takie bledy eliminuja. to moze zrob sobie osobna funkcje, ktora czysci biale znaki itp?
filip11
10.02.2011, 15:02:59
Pewnie wyjdzie na to, że będę musiał tak zrobić, ale może ktoś inny spotkał się z takim problemem i rozwiązał to w jakiś szybszy sposób, albo ma jakiś pomysł inny? W każdym razie diasek7 dzięki
Gribo
10.02.2011, 19:15:10
Cytat(filip11 @ 10.02.2011, 15:02:59 )
Pewnie wyjdzie na to, że będę musiał tak zrobić, ale może ktoś inny spotkał się z takim problemem i rozwiązał to w jakiś szybszy sposób, albo ma jakiś pomysł inny? W każdym razie diasek7 dzięki
nie rozumiem jak szybszym sposobem zrób walidator z wyrażeniem regularnym nie przepuszczający enterów i czego tam jeszcze chcesz i po ciastkach.
filip11
13.02.2011, 10:17:15
Cytat(Gribo @ 10.02.2011, 19:15:10 )
nie rozumiem jak szybszym sposobem zrób walidator z wyrażeniem regularnym nie przepuszczający enterów i czego tam jeszcze chcesz i po ciastkach.
No ale o to właśnie chodzi, że ja chce mieć entery Żeby użytkownik mógł formatować sobie tekst wpisywany do textarea. Już napisałem funkcję, która to obczaja
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.