Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: funkcja try w skrypcie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wedrownis
Witam. Przeszukałem forum ale nie mogę sie dokopać informacji zwracam się do Użytkowników forum o pomoc.

Opis problemu:

Zainstalowałem skrypt na stronie. Skonfigurowałem opcje użytkowników. (błąd pojawia sie nawet na czysto wgranym skrypcie i bazie danych) Mianowicie pare odnośników w skrypcie nie wykonuje polecenia prawidłowo wskazuje linie błędu w index.php danego modułu konkretnie mowa o Try{.

Zakładajac iz skrypt jest wgrany na czysto:

Opcja Szukaj, Aktualności, czy też Artykuły wykazuje błąd

"Parse error: syntax error, unexpected '{' in .................. on line 122" (w tej lini pokazuje się właśnie Try{ w innych odnośnikach nr lini sie zmienia lecz wszystkie wskazują na Try{ .)

Zaś po zmianie ustawień w/w opcji na widoczność dla zarejestrowanych Użytkowników objaw jest ten sam lecz tylko w momęcie zalogowania się jako Użytkownik. Po wylogowaniu się opcja nie wykazuje błędu przekierowuje prawidłowo na informację że nie jesteś zarejestrowany dotyczy jedynie funkcji Szukaj.

adres strony: www.goldlove.pl
cycofiasz
Może na serwerze masz wersję starszą od 5?

//EDIT:

Na serwerze masz PHP/4.4.9 a z tego co wiem to wyjątki (try/catch) były wprowadzone w PHP5
quality
Najprawdopodobniej zla konstrukcja w try smile.gif poszukaj w kodzie tego i zmien na prawidlowa.
greycoffey
Wyjątki zostały wprowadzone w PHP5.
Lub po prostu gdzieś nie zamknąłeś jakiegoś nawiasu, czy to klamrowego, czy kwadratowego, czy "zwykłego"..
wedrownis
Wersje PHP potwierdzić ma mi dostawca hostingu.
Co do klamerek i nawiasów kwadratowych są wszystkie.

przesyłam wam linię z try może coś znajdziecie: (dodaję błąd lini33 zaczyna się od try{ )

CODE
try{
$pager = new Pager('idPagera');
$pager->SetTotalRecords($recordsCount);
$pager->Make(true);
$pag = $pager->Render();
$start = $pager->GetIndexRecordStart();
$end = $pager->GetIndexRecordEnd();
}

w bazie danych brakowało ";" zostało poprawione ale dalej sa te same błędy sad.gif

EDIT: cóż wersja domysnie to PHP4 lecz w htaccess wystarczyło dodać : SetEnv PHP_VER 5 dziekuję za wszelką pomoc. I Pozdrawiam Użytkowników
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.