Co innego opisywać konkretne konstrukcje czy elementy języka, co innego nazywać pewne nie związane nawet z samym językiem mechanizmy. Dane "insertujesz do db" czy "dodajesz do bazy"? Jeszcze rozumiem, gdy takie "kaleczenie języka" istotnie upraszcza wypowiedź (
sprawdź w IFie czy $a = 5 VS
dodaj sobie instrukcję warunkową sprawdzającą czy zmienna a ma wartość równą 5) albo gdy nie istnieje polski popularny odpowiednik.
Wracając do sesji. Sesja to nie żaden obiekt, to mechanizm pozwalający na identyfikację kolejnych żądań - dla przypomnienia: protokół HTTP jest protokołem bezstanowym (ang. stateless). Dlatego właśnie mówimy o mechanizmie sesji, a nie o mechanizmie session. Dane przechowujemy w sesji (co prawda jest to zdanie kompletnie bezsensowne, ale każdy doskonale wie o co chodzi), a nie w session. Trochę tak jakbyś pisał o użyciu variable zamiast zmiennej.
Cytat
Wycina, Pan wyrazy wyrwane z kontekstu i je krytykuje
Tak, wycinałem zdania, ale nawet podając całe nie zmieniłbym swoich pytań. Napisałeś "można ... ale" - odniosłem się do samego "ale", ponieważ istotne było jedynie to "ale".
Cytat
Nie jest moją winą, że nie widzi Pan różnicy między zapisem do pliku, a do bazy danych.
Czepianie się... oczywiście, że kod się różni. Ale raczej dla nikogo nie powinno być wielkim problem zamienienie pomiędzy jednym i drugim.
Cytat
Choćby ,procedura usuwania sesji, która uległa przedawnieniu,same się przecież nie usuną z bazy.
Z systemu pliku / pamięci też się same nie usuną.
Cytat
Temat różnić prędkości, już opisałem.
Twoja odpowiedź pojawiła się w momencie gdy ja pisałem swoją, tak więc nie miałem okazji jej przeczytać. Mimo wszystko... nie pokazałeś żadnych testów. Poza tym większość silników bazodanowych potrafią operować bezpośrednio w pamięci.
Cytat
[...] nie mam ochoty się kłócić,nie po to chyba jest te forum [...]
W gruncie rzeczy jest to jeden z podstawowych celów for - prowadzenie dyskusji (tak, sprzeczanie się jest formą dyskusji, nie kłótni).
Cytat
Chciałem przedstawić swoją koncepcję przetrzymywania danych, za co zostałem skrytykowany:(
Zostałeś skrytykowany ponieważ... należało Ci się. Beznadziejnie napisany post w wielu momentach kompletnie niezwiązany z tematem. Nie rozumiem natomiast dlaczego zamiast przyjąć krytykę (konstruktywną jakby na to nie patrzeć) burzysz się i dziękujesz za dyskusję.