function pobierzListeCech() { $i++; $res = $baza->query(" SELECT * FROM `oferta_kategorie`,`oferta_cechy` WHERE `oferta_kategorie`.`IDKategorii` = `oferta_cechy`.`IDKategorii` GROUP BY `oferta_cechy`.`IDKategorii` ORDER BY `oferta_kategorie`.`Prio` DESC"); while($row = $baza->fetch_assoc($res)) { $array[$i]['NazwaKategorii'] = $row['NazwaKategorii']; $array[$i]['IDKategorii'] = $row['IDKategorii']; $array[$i]['Sciezka'] = $this->PobierzNazwyKategorii($row['IDKategorii']); //echo $this->PobierzNazwyKategorii($row['IDKategorii']); $array[$i]['CechyKategorii'] = $this->pobierzCechy($row['IDKategorii']); $i++; } return $array; }
function PobierzNazwyKategorii($ID) { $tablicax = ""; $res = $baza->query("SELECT * FROM oferta_kategorie WHERE IDKategorii = '".$ID."'"); $row = $baza->fetch_assoc($res); $arr[] = $row['NazwaKategorii']; if($row['IDRodzica'] != 0) { $ID = $this->PobierzNazwyKategorii($row['IDRodzica']); } else { $arr=""; //foreach ($tablicax as $k => $v) echo $k." -> ".$v."<br />"; return $tablicax; } }
Witam, mam pewien problem z funkcją rekurencyjną. W pierwszej funkcji jest tyko wywołanie funkcji rekurencyjnej gdzie ma mi przypisać tablice, funkcja rekurencyjna działa jak próbuje wyświetlić elementy tablicy foreach'em natomiast nie chce mi zwrócić tablicy i nie wiem w czym może być problem