Zrobiłem skrypt interpretacji stylów jak w phpbb.
To znaczy, że zastępuje on wszystkie {ZNACZNIKI} odpowiednimi DANYMI.
Wszystko szło gładziuchno, do póki nie zaistniała potrzeba interpretacji dwóch plików w jednym

Serwer zapętla się wtedy i wyświetla błąd pamięci, ehh.
Nawet nie muszę wywoływać funkcji, by wywalił błąd.
Ok, teraz troche kodu:
/* OPIS ZBIORU: Funkcje tutaj odpowiedzialne są za odpowiednie przekształcenie plików stylu. Używają przy tym zmiennych globalnych i funkcji z innych plików w katalogu wyglad. */ /*Zamienia znaczniki {example} na odpowiedzialne im zmienne */ function read_styles($text) { // 0-2 panel użytkownika $znacznik[0] = "/{LOGGED_NICK}/"; $znacznik[1] = "/{LOGGED_AVATAR}/"; // 2 - xx scieżki dostępu $znacznik[2] = "/{PORTAL_PATH}/"; $znacznik[3] = "/{FORUM_PATH}/"; $znacznik[4] = "/{USER_LOGGOUT_LINK}/"; //5 - xx formularz logowania $znacznik[5] = "/{LOGIN_ERROR}/"; // 6-9 meta $znacznik[6] = "/{META_TITLE}/"; $znacznik[7] = "/{META_KEYWORDS}/"; $znacznik[8] = "/{META_DESCRIBE}/"; $znacznik[9] = "/{META_CODING}/"; $znacznik[10] = "/{INDEX}/"; // 0-2 $zmienna[0] = $user->data['username']; $zmienna[1] = show_logged_avatar(); // 2- xx $zmienna[2] = $config['portal_path']; $zmienna[3] = $config['forum_path']; $zmienna[4] = append_sid($config['forum_path']."/ucp.php", 'mode=logout', true, $user->session_id); // 5 - xx $zmienna[5] = show_login_errors(); // 6-9 $zmienna[6] = $config['title']; $zmienna[7] = $config['keywords']; $zmienna[8] = $config['describe']; $zmienna[9] = $config['coding']; $zmienna[10] = my_include('style/podstawowy/pu_panel.html'); << TA TUTAJ WYWOŁUJE BŁĄD! } /* Przygotowuje stronę stylu do wyświetlenia */ function my_include($file) { $output = read_styles($input); return $output; }
Generalnie, wydawało mi się zawsze, że funkcja może się odwołać do samej siebie.
Problem dość nie typowy. Proszę o pomoc w rozwiązaniu sprawy.
Miłej nocki, Mapcio.

Problem rozwiązany. Zrobiłem oddzielną funkcję dla includowania plików.