Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML][IE7]Problem z IE7, kompletna odmienność
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ShadowD
Witam, mam stronę - http://www.cmsss.pl/aurelius-okna-itd/indexx.php

Chodzi o slider (ten obrazek z "1" na środku) po najechaniu na jego lewą część pojawia się strzałka i po kliknięciu przesuwa się w prawo, to samo analogicznie po lewej stronie. Problem pojawia się w IE7, nic nie działa a IE krzyczy błąd na stronie, korzystam z jquery i wydawało by się kodu który nie może powodować błędów.

Prosił bym o pomoc w odnalezieniu:
Dlaczego w ie jest błąd na stronie, inne przeglądarki nie mają żadnych problemów.

EDIT:
Ok, w ie zaczęło coś działać, pomijam fakt totalnego baku obsługi opacity, strzałki uaktywniają się tylko w niektórych punktach, coś css szwankuje, macie może pomysł co takiego jest nie tak?
qrzysztof
Jeśli chodzi o opacity to używaj:

1. opacity: 0.1;
  2. filter:alpha(opacity=10);

Pierwsza linia dla przeglądarek, druga dla IE.
ShadowD
Ok, dzięki.

Problem następujący - jeśli obrazek się nie załaduje mierzenie jego wysokości nie ma sensu, próbowałem .load(xyz) ale ona działa "dziwnie" co przejście slidera (tego na up po prawej) ilość wywołań zxy była o 1 większa, czyli po 5 klikach funkcja wywoływała się 5 razy... Co zrobić by sprawdzić czy obrazek jest już pobrany, a jak jest sprawdzić jego wymiary? (obrazki doczytywane asynchronicznie)

Na strzałkę [lewo] dodałem alerta...

EDIT:
Znalazłem coś o complete i próbowałem tak:
if($('#move-'+id+' img').complete)

nie działa, nie wiem czemu, zawsze undefined...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.