Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Layout - porady
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Waloch016
Witam masz swój własny layout oceniam go na średnio zaawansowany/zaawansowany. Problem polega na na tym że nigdy nie kodowałem layoutów lecz zmieniłem grafika i teraz wypada się tego nauczyć gdyż on wykonuje tylko grafikę bez kodowania. No więc chciałbym pociąć laya i go zakodować nie bardzo w sumie wiem jak się do tego zabrać żeby linki miały duszki itp obrazy mam w psd i png dodam jeszcze ze znam xhtml czy html + css + php + mysql. Macie może jakieś tutki albo może z własnych doświadczeń możecie poradzić jak to zorganizować? Czy użyć dreamwaver czy też nie? czekam na odpowiedzi

Tutaj możecie zobaczyć laya: http://lidke.pl/folio/bystry_home.png [Wszelkie prawa zastrzeżone]

Jeżeli ktoś chce pomóc bezposrednio rozmawiajac ze mna to gg: 5936207
sunpietro
musisz pomyśleć nad tym co będzie po prawej stronie szablonu gdzie masz bardzo różnorodne tło. Najlepiej jeśli zrobisz jakieś przejscie w jednolity kolor.
Daiquiri
Waloch016, skoro znasz (x)HTML i CSS to w czym problem? Zasady są proste: koduj elementy zgodnie z tym co w dokumentacji, nie udziwniaj na siłę i przede wszystkim korzystaj ze zdrowego rozsądku. Jedyne co mogę zaproponować to - cufon, jeżeli licencja czcionek pozwala na osadzanie w ten sposób.

@sunpietro
Czyli mamy dostosować layout do braku umiejętności?
Waloch016
Nie będę po prawej stronie przechodził w jednolite tło bo to ma być zaraz przy scrollu w przeglądarce.. Teraz powiedzcie na divach robić czy na tabelach?? Ja uważam że tabele zabijają stronkę ale może się myle??
sunpietro
tylko i wyłącznie divy, o tabelach nawet nie myśl
Daiquiri
Cytat(Waloch016 @ 5.03.2011, 22:45:27 ) *
Nie będę po prawej stronie przechodził w jednolite tło bo to ma być zaraz przy scrollu w przeglądarce.. Teraz powiedzcie na divach robić czy na tabelach?? Ja uważam że tabele zabijają stronkę ale może się myle??
W specyfikacji języka HTML znajdziesz informację, iż tabelki służą do przedstawiania danych tabelarycznych, nie budowania struktury layoutu dokumentu. Podsumowując: tabelki są OK, tyle że nie do budowania wyglądu strony - przynajmniej w myśl specyfikacji smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.