Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Otwieranie *.exe na serwerze.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Matiz2401
Czy istnieje możliwość aby PHP odpaliło program na serwerze.
Że np. Wrzucam pliki na serwer. otwieram moja-strona.yoyo.pl/index.php program exe uruchamia sie na serwerze.
I działa dopóki np. nie usunę pliku z serwera.
Bez udziału mojego komputera.
Da się takie coś zrobić.?
Fifi209
Po warunkiem, że serwer jest na windowsie lub masz coś w stylu wine
kajzur
na yoyo.pl napewno nie. Ale jak wykupisz własny to może nie tyle co plik exe ale shella napewno.
Matiz2401
Mam stary skrypt czatu GG odpala się przez Mirande. No i właśnie, ale nieważne.

Chce z kolegą coś sklecić. Ale nie wiemy jak to połączyć z gg.
Najlepiej Aby działało bez potrzeby działania komputera 24/7.?

Proszę o pomoc..wink.gif
Fifi209
Na darmowym raczej nie, ale jakbyś dorwał VPS, dedyka

http://eriz.pcinside.pl/weblog/bot-do-powi...w-ekg2-207.html
grzemach
a nie lepiej poszukać czegoś nowego? nawet w PHP widziałem kiedyś skrypt do wysyłania komunikatów w sieci GG. Jak by dobrze poszukać pewnie trochę tego już jest za darmo udostępnione.
redeemer
Jeżeli chodzi tylko o wysyłanie powiadomień przez gg, można użyć biblioteki XMPPHP i serwer Jabbera z transportem do GG.
Fifi209
Cytat(redeemer @ 15.03.2011, 08:50:43 ) *
Jeżeli chodzi tylko o wysyłanie powiadomień przez gg, można użyć biblioteki XMPPHP i serwer Jabbera z transportem do GG.

To już prościej sposobem, do którego dałem linka. Dodatkowo nie musisz używać biblioteki XMPPHP a i tak musisz mieć coś więcej niż zwykły hosting.
erix
Jest na Sieci biblioteka obsługująca GG, w czystym PHP. Trzeba poszukać, bo było parę wersji, a osobiście żadnej nie testowałem.
Fifi209
Erix testowałem swego czasu kilka z nich i już były przestarzałe i niezgodne z aktualnym protokołem, chyba że coś nowego wyszło.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.