Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Nieużywane obraki z css
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mperlam
Cześć. Mam pytanie dt. Obrazków w stylach. Mam obrazek (background) w style.css z grafiką strony 404 i braku wyników wyszukiwania (i późnej odnoszę się tylko do tych klas). Moje pytanie jest takie czy przy normalnym wejście na stronę (np. główną) taki obrazek jest rownież ladowany? Bo jest w style.css. I jeszcze jedno pytanie (choć tutaj raczej myśle, ze odpowiedz brzmi nie). W nagłówku mam content="adresobrazka", nie jest on nigdzie wykorzystywany (adres dla aplikacji zewnętrznej). Czy taki obrazek zostanie wczytany do pamięci przy normalnych odwiedzinach?
cniak
1. Wydaje mi sie, ze nie, pobiera obrazek wtedy, kiedy trzeba. Sprawdz sobie to przez skrypt php, np taki(zwieksz liczby po przecinku)
Odp na 2 pytanie: Nie wiem o co Ci dokladnie chodzi, ale jezeli mysle o tym, co ty myslales to odp: tak
mperlam
Ad 2. Chodzi o taki kod:

1. <meta property="og:image" content="http://xxx/wp-content/themes/xxx/images/xxx.png"/>

Kod jest ładowany jeżeli jest to strona główna witryny, sam obrazek nigdzie na stronie nie jest wykorzystywany (jest to logo strony dla facebooka).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.