Chcę zrobić dynamiczne dodawanie pól formularza wszystko działa pięknie gdy chcę powielać jeden input jednocześnie..
Problem pojawia się wtedy gdy chcę powielać dwa inputy jednocześnie czyli jednym pliknieciem w button chce dodać następne dwa inputy: Nazwa oraz Powierzchnia
<script type="text/javascript"> <!-- function dodaj_element(kontener){ var znacznik = document.createElement('input'); znacznik.setAttribute('type', 'text'); znacznik.setAttribute('name', 'powierzchnia[]'); znacznik.className = 'zestawienie_powierzchni'; var kontener = document.getElementById(kontener); kontener.appendChild(znacznik); } //--> </script> <style type="text/css"> <!-- input.zestawienie_powierzchni { display: block; } --> </style> <input type="button" value="Dodaj kolejne pole" onclick="dodaj_element('zestawienie');" />
Mam jeszcze drugie pytanie. Jak odebrać następnie te dane i zapisać do bazy danych, Nazwa oraz Powierzchnia muszą być w jednym rekordzie.. Nie wiem jak to pogrupować..
foreach ($_POST as $klucz => $tablica ) { foreach ($tablica as $nr_wiersza => $warotsc ) }
Z góry dzięki za pomoc.