Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: strona z przekierowaniem
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
adrsmo
Witam.
Jestem właścicielem darmowej domeny, od pewnego czasu mam problemy z serwerem,ponieważ jest to strona firmy nie mogą sobie pozwolić na "strona chwilowo niedostępna". Więc chcę mieć stronę na innym serwerze ale na prv.pl stronę z przekierowaniem ponieważ moja strona jest pozycjonowana, ma wysokie miejsce w google i ten adres strony www jest na wizytówkach, plakatach oraz w katalogach firm. Interesuje mnie jednak czy moja strona będzie traktowana w google tak samo jak ta którą teraz posiadam czy jako nowa a dokładniej czy moje pozycjonowanie wpłynie na tą nową stronkę. Nowa będzie na innym serwerze ale na prv będzie przekierowanie do tej drugiej stronki i to przekierowanie będzie miało taki sam adres jak ta stronka którą teraz posiadam. Proszę o powstrzymanie się od uwag że skoro firma to serwer płatny:)
vermis
Cytat(adrsmo @ 24.03.2011, 08:09:01 ) *
Proszę o powstrzymanie się od uwag że skoro firma to serwer płatny:)

Dlaczego? Może serwer nie koniecznie płatny, ale domena na pewno. Zauważ że zbudowałeś markę w oparciu o domenę, której nie możesz kontrolować. Teraz masz problem, bo subdomeny w prv.pl nie przeniesiesz na inny serwer. Sugeruję wykupić nową domenę, tą z prv przekierować (301) na nowy adres i powoli zmieniać na wizytówkach itp.
To że wszyscy mówią, że firma nie powinna opierać swojej strony o darmowe domeny i hostingu, nie wynika z czyjegoś 'widzi mi się' tylko ze zdrowego rozsądku. Jesteś (niestety dla Ciebie) idealnym tego przykładem.
adrsmo
No ale z kilku powodów nie mogę tego zrobić i po co zaśmiecać temat smile.gif. Mam nowy serwer na ssl2 i teraz chcę zrobić Domenę z przekierowaniem z prv na ssl2. I jak myślicie google uzna stronkę z przekierowaniem na normalną czy będzie to alias a w google będzie widoczna stronka z ssl2.
Hekko
Jeśli zrobisz 301 to wszystko będzie ok, googiel przeindeksuje na nowy adres.
jeffk6dfbe
Dokładnie tak, tylko będzie trzeba trochę poczekać.

Ja np. teraz na działanie 301 czekam 3 tygodnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.