Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Konwersja pliku php do html
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Diego22
Witam zna ktoś program do konwersji kodów php na kody html questionmark.gif Bardzo proszę o odpowiedz Pozdrawiam smile.gif
wookieb
Tzn? Może podaj przykład.
Diego22
no np jak mam stronkę w kodzie php to chce przerobić ten kod na język html
piotrooo89
~Diego22 bełkoczesz... php język skryptowy (po stronie serwera), html język znaczników (po stronie przeglądarki), więc dalej nie rozumiemy.

PS. przenoszę do przedszkola + tagi.
Turson
Otwórz PHP w przeglądarce, skopiuj kod źródłowy
nekomata
Kolega chyba pomylił html i php z mp3 i wav albo jpg i png , nie istnieje możliwość "przerobienia" skryptu php na plik html, html to język statyczny który zawsze wygląda tak samo , php to język dynamiczny do tworzenia skryptów , dlatego właśnie plik html można sobie zapisać na dysku i potem oglądać normalnie przez przeglądarkę a skrypt php wyświetli krzaczki w tej samej przeglądarce.
Diego22
PHP WebPage Editor ten program zamienia pliki html na php więć są takie programy ! a ja potrzebuje z php na html
Turson
Cytat(TursoN @ 26.03.2011, 13:14:28 ) *
Otwórz PHP w przeglądarce, skopiuj kod źródłowy

... I masz to w html

piotrooo89
Cytat
PHP WebPage Editor to darmowy edytor stron www. Program ułatwia pisanie kodu XHTML, CSS, PHP i JavaScript.

Program to edytor podświetlający składnię poleceń i zawierający wiele użytecznych funkcji ułatwiających prace twórcom stron internetowych. Oprócz skrótów wprowadzających najpopularniejsze znaczniki PHP WebPage Editor pozwala między innymi na wyszukiwanie w kodzie nawiasów i klamr otwierających i zamykających funkcje.

to jest EDYTOR! nie żaden zamieniacz html -> php. nie słyszałem o żadnym zamienianiu, nawet nie wiem co dokładnie chcesz osiągnąć.
Diego22
Ściągnij go sobie proszę i wejdz w "edycje" i będzie pisać Konwersja HTML->PHP
erix
Ktoś tu sobie chyba ewidentnie jaja robi... ;D

Hej, do pierwszego kwietnia jeszcze parę dni!
Diego22
nie robię jaj sam popatrz na ten program

a pomoże ktoś mi zmienić treść podstron questionmark.gif Proszę o odpowiedź
konole
Ewidentnie dostajesz odpowiedzi od ludzi, którzy siedzą w tym latami, a ty nadal się upierasz. Czy wiesz w ogóle, czym jest PHP i czym się różni od HTMLa?

Edit:
Oficjalna strona tego programu:
Cytat
- Konwersja HTML do zapisu używanego w PHP
Nie ma słowa o odwrotnej funkcji.
Diego22
a mogę prosić o pomoc w zmienieniu zawartości podstrony questionmark.gif
darko
Możesz
Diego22
chciałbym zmienić zawartość podstrony php ale jak mam w oryginalnej podstronie nagłówek np artykuły to nie ma takiego napisu w edytorze tego pliku jak to zmienić ?
CuteOne
Najprościej... naucz się PHP i HTML wtedy pojmując zasady pisania w obu językach będziesz mógł ręcznie "konwertować" jedno na drugie
Diego22
a sposób jakiś szybszy questionmark.gif może pokazał byś mi jak to się robi ?
Turson
Cytat(Diego22 @ 26.03.2011, 22:35:23 ) *
chciałbym zmienić zawartość podstrony php ale jak mam w oryginalnej podstronie nagłówek np artykuły to nie ma takiego napisu w edytorze tego pliku jak to zmienić ?

Czytasz moje posty? Najprościej otwórz stronę (tą w PHP) w przeglądarce, np. w Firefoxie, potem na stronie kliknij prawy przycisk myszy, wybierz 'Pokaż kod źródłowy' - on będzie już przekonwertowany (mówiąc w Twoim języku) z php na html.

_/
Diego22
no ale w tym tekście źródłowym nadal nie ma tych słów
Turson
Przynajmniej ja i pewnie również inni nie mają pojęcia co w zasadzie chcesz. Proponuję zamknąć temat, a Ty załóż nowy jak dowiesz się co właściwie chcesz, konstruując prawidłowe zdanie z zapytaniem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.