Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Jak wyslac parametr w headerze?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adamli
Mam parametr token ktory potrzebuje do autoryzacji na pewnej stronie.
Musze go przekazac w headerze... jak to zrobic wraz z przekierowaniem na ta strone?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
adamli
Cytat(nospor @ 29.03.2011, 11:45:46 ) *

na tej stronie juz bylem niewiele mi pomoglo...
nospor
Yyyyy... ale co ci nie pomogło? Masz użyc header to zrobienia obu rzeczy o które pytasz. Czego nie wiesz? Może pokaż więc kod, który zrobiłeś przy użyciu header() bo zakładam że coś probowałeś zrobić skoro napisałeś " nie pomogło".
Zakładam, że nie napisałeś "nie pomogło" w odniesienie to samego zajrzenia do linku, który ci podałem - jeśli tak zrobiłeś, to faktycznie, samo zajrzenie do linka nie pomoże.
adamli
Cytat(nospor @ 29.03.2011, 12:03:53 ) *
Yyyyy... ale co ci nie pomogło? Masz użyc header to zrobienia obu rzeczy o które pytasz. Czego nie wiesz? Może pokaż więc kod, który zrobiłeś przy użyciu header() bo zakładam że coś probowałeś zrobić skoro napisałeś " nie pomogło".
Zakładam, że nie napisałeś "nie pomogło" w odniesienie to samego zajrzenia do linku, który ci podałem - jeśli tak zrobiłeś, to faktycznie, samo zajrzenie do linka nie pomoże.

Kod
header("token: 49834192873981247924723");
header("Location: http://xyz/getvehiclelist");
nospor
No i super. Co ci nie działa w tym kodzie? Dostajesz jakieś błędy?

Zanim odpowiesz zastosuj się do wskazówek tutaj:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie
szczególnie zainteresuj się wyświetlaniem błędów
adamli
Cytat(nospor @ 29.03.2011, 12:30:22 ) *
No i super. Co ci nie działa w tym kodzie? Dostajesz jakieś błędy?

Zanim odpowiesz zastosuj się do wskazówek tutaj:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie
szczególnie zainteresuj się wyświetlaniem błędów

" */* HTTP METHOD GET /xyz/getvehiclelist
[29.03.2011 13:08:34:532] [http-8080-2] [INFO] [xx.xxx.xxx.xxx] [pl.webservice.Filter] Token is empty"
nospor
No i trzeba było tak od razu wink.gif
Przy przekierowaniu tracony jest token... trzeba luknąć na to z innej strony
adamli
Cytat(nospor @ 29.03.2011, 13:23:06 ) *
No i trzeba było tak od razu wink.gif
Przy przekierowaniu tracony jest token... trzeba luknąć na to z innej strony

a z ktorej? wink.gif
nospor
Z lewa na prawa a jak to nie pomoże to prawa na lewa wink.gif

No wydaje się to logiczne. header() śle nagłówek tylko jako odpowiedź serwera a nie do serwera. Chyba, że jest jakiś parametr magiczny, który pozwala na przekazanie go dalej ale ja o tym nie wiem - może ktoś zna i się podzieli.
Jeśli takowego parametru nie ma to raczej tego tak nie zrobisz.

Parametr w header mógłbyś przekazać przy pomocy CURL - nie mniej jednak samo CURL nie przekieruje ci usera na daną stronę.
adamli
Cytat(nospor @ 29.03.2011, 13:34:43 ) *
Z lewa na prawa a jak to nie pomoże to prawa na lewa wink.gif

No wydaje się to logiczne. header() śle nagłówek tylko jako odpowiedź serwera a nie do serwera. Chyba, że jest jakiś parametr magiczny, który pozwala na przekazanie go dalej ale ja o tym nie wiem - może ktoś zna i się podzieli.
Jeśli takowego parametru nie ma to raczej tego tak nie zrobisz.

Parametr w header mógłbyś przekazać przy pomocy CURL - nie mniej jednak samo CURL nie przekieruje ci usera na daną stronę.

Ok ale przeciez jakos to musi dzialac... wiec cos robie zle... logujac sie do tego webservice wysylajac usera i haslo w dpowiedzi
otrzymuje tokena ktorego pozniej musze wykorzystac w header'ze do autentyfikacji i do pobierania danych z
tego serwisu. Nie wiem co robie zle?
nospor
No ale webserviców korzysta się na serwerze a nie poprzez przekierowanie w przeglądarce

Musisz użyc cURL. W nim możesz wysłać co chcesz i odebrać co chcesz. I to co odbierzesz zwrócisz użytkownikowi docelowemu. Użytkownik docelowy nie powinien przeglądarką w ogóle wchodzić do tego serwisu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.