Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Solr i pecl php solr
Forum PHP.pl > Forum > PHP
darko
Witam
Piszę w tym dziale, pomimo braku pewności, że to odpowiednie miejsce. Mam pytanie: czy ktoś z Was wie, w jaki sposób zaimplementować obsługę SpellCheckera (odpowiednik autosuggest) korzystając z tego rozszerzenia (pecl: http://pecl.php.net/package/solr)? Nigdzie nie mogę znaleźć obsługi tej funkcjonalności, a nie chcę budować autosuggestów w oparciu o term vector, gdyż po prostu suggesty wysyłane ręcznie do Solra są o niebo dokładniejsze i zwracają bardziej satysfakcjonujące wyniki. Z góry dzięki za zainteresowanie tematem.
nospor
Cytat
Kilka zasad panujących na tym forum:
Umieszczamy tylko i wyłącznie kod swojego autorstwa.
W opisie tematu wpisujemy odpowiednie informacje o kodzie
[ klasa ], [ funkcja ] lub [ algorytm ]
informacja o tym dla jakiej wersji php kod został napisany (php 4, php 4 i 5, php 5)
czy wymaga nie standardowych bibliotek.
Autor musi jasno okreslic do czego służy klasa, funkcja lub algorytm i jak go używać (nie wklejamy tylko kodu).
Dobrym zwyczajem jest komentowanie kodu według specyfikacji phpDocumentator.
Jeżeli autor uaktualnia swoj kod, powinien go przeedytowac w pierwszym poscie lub dodac nowy post z nowym zrodlem zaznaczając (np. komentarzem pod postem), że kod uległ zmianom.
Jedna klasa, algorytm, funkcja == 1 topik. Jezeli ktos chce dodac swoja wizje kodu prosze napisac nowy topik.
Na tym forum umieszczamy TYLKO gotowe algorytmy. Prośby o napisanie, lub wskazanie gdzie można znaleść gotowy skrypt będą usuwane.

Przenosze
darko
Eh.. wygląda na to, że dopóki rozszerzenie nie wyjdzie z wersji 0.9xxx do wersji stabilnej nie będzie miało wsparcia dla tej funkcjonalności. Przeglądając źródła natknąłem się, jak w sumie przypuszczałem, że mechanizm ten korzysta z curla w komunikacji z silnikiem Solr. Niestety wygląda na to, że będę musiał napisać własną klasę do obsługi tej funkcjonalności i zaprzęgnąć curla do intensywnej pracy. Całe szczęście, że nie jest to jakoś super skomplikowane smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.