Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Otwieranie strony w paru ramkach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kiepski96
Chcę aby po naciśnięciu jednego przycisku od razu jakaś strona otwierała się w paru ramkach .
Jak zrobiłem to w html no to niestety otwiera mi tylko w jednej ramce .

Jak zrobić w js aby po naciśnięciu przycisku o kodzie niżej wymienionym otwierała się jakaś strona w jednocześnie paru ramkach ?

Kod przycisku :

1. <input type="submit" value="Głosuj"style="position:absolute;left:96px;top:315px;width:185px;height:37px;font-family:Arial;font-size:13px;z-index:1">
ActivePlayer
nadaj każdej z ramek osobny id. następnie użyj getElementById i ustaw parametr "src" odpowiednich ramek na żądane adresy.
kiepski96
Kod
<script type="text/javascript">
function getElementById("InlineFrame3").src = "xxx";
}
</script>

<form>
<input type="submit"onClick="getElementById" style="position:absolute;left:96px;top:315px;width:185px;height:37px;font-family:Arial;font-size:13px;z-index:1">
</form>

TO MÓJ KOD, CO jest żle ?
kiepski96
Kod
<script type="text/javascript">
function getElementById("InlineFrame3").src = "xxx";
}
</script>

<form>
<input type="submit"onClick="getElementById" style="position:absolute;left:96px;top:315px;width:185px;height:37px;font-family:Arial;font-size:13px;z-index:1">
</form>

TO MÓJ KOD, CO jest żle ?
Daiquiri
@kiepski96 - korzystaj proszę z BBCode.
kiepski96
Teraz mam taki kod, ale coś nie działa. Nie wiem czy to nie wina przycisku, poradzicie /

1. <script type="text/javascript">
  2. function openframes()
  3. {
  4. for (var licz=1; licz<5; licz++) document.getElementById('InlineFrame'+licz).src='xxx;
  5. }
  6. </script>
  7. <iframe name="InlineFrame1" id="InlineFrame6" style="position:absolute;left:4px;top:4px;width:403px;height:259px;z-index:0;border:1px #C0C0C0 solid;" src="xxxl" frameborder="0">Your browser does not support inline frames or is currently configured not to display inline frames.</iframe>
  8.  
  9. <input type="submit" onClick="openframes()" style="position:absolute;left:96px;top:315px;width:185px;height:37px;font-family:Arial;font-size:13px;z-index:1">
  10. </form>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.