Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Dostęp do strony z kilku domen
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gargamel
Jest sobie strona na serwerze, na którym jest też domena niech to będzie domena_glowna.pl
Dostęp do poszczególnych katalogów wygląda na zasadzie
domena_glowna.pl/uslugi/index.php
domena_glowna.pl/zamowienia/index.php itp itd... wiadomo.

Zależy mi na tym aby strona była dostępna również z innych domen, z tym że nie poprzez przekierowanie.
Czyli np. wpisuję
jakas_inna_domena.pl i nie przekierowuje mnie na domena_glowna.pl, a wchodzi faktycznie wpisany adres i dostęp do wcześniej przytoczonych podstron wygląda już tak:
jakas_inna_domena.pl/uslugi/index.php
jakas_inna_domena.pl/zamowienia/index.php

Na chwilę obecną wyglądałoby to na zasadzie kopiowania zawartości całego serwisu pod inną domenę, ale to nie bardzo wchodzi w grę.
Jak to inaczej można zrobić questionmark.gif
mit2
proste tą drugą strone musisz podpiąc pod phpmyadmin perwszej strony. do 2 muszą byc wgrane te same pliki co w pierwszym
gargamel
Rozumiem że masz na myśli powiedzmy wydelegowanie domeny na serwer na którym mam stronę, i skopiowanie plików dla tejże domeny?
Z tym że ja tych plików kopiować nie chcę.
mit2
innym sposobem oprucz przekierowania jak sie nie myle to sie nie da
ToAr
jeśli np. przy dodawaniu domeny w swoim cPanelu masz możliwość podania katalogu dla niej na serwerze, to dla dwóch domen możesz podać taki sam katalog, bodajże site5.com coś takiego oferuje
Hpsi
Ta opcja jest dostępna nie tylko w cPanel, to samo tyczy sie serwerów na home.pl, nazwa.pl jesli masz wszystkie domeny na tym samym serwerze to wystarczy przekierunkowac ich zrodlo na inny podkatalog.
gargamel
O właśnie. Czyli muszę się rozejrzeć za serwerem który taką możliwość oferuje. Jakby ktoś znał takie serwery to też proszę o info wink.gif

Edit:
Domeny mogą pochodzić od różnych dostawców
ToAr
na pewno nazwa.pl i site5.com

tak domeny mogą pochodzić od różnych dostawców, konfigurujesz je podając dnsy serwera
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.