Witam.

Jestem w trakcie tworzenia nowego serwisu i chcę do części funkcji wykorzystać okienka modal z JQuery UI. Nie chcę jednak do każdej z nich tworzyć osobno funkcji, tylko skonfigurować modalbox. Chcę za pomocą parametru linku przesłąć do funkcji adres url podstrony do załadowania ajaxem, oraz parametr title.

W tej chwili mój link wygląda tak: <a href="java script::goToMyPage('http://127.0.0.1/webint/zglosblad.html', 'Zgłoś błąd!')">Zgłoś błąd</a>

Jak nie trudno się domyślić, chcę wyświetlić wewnątrz okienka formularz zgłaszania błędów i nadać mu parametr title Zgłoś błąd!.

Zacząłem przerabiać po swojemu funkcje w js, ale mam problemy, ponieważ funkcja poprostu się nie wykonuje! Próbowałem zawartość z parametru href przenieść do onClick, lecz efekt był ten sam.

Kod
$("#modalDiv").dialog({
                modal: true,
                autoOpen: false,
                height: '180',
                width: '320',
                draggable: true,
                resizeable: false
            });

function goToMyPage(url, title){

var url;
                var title;

alert('Działa');

$("#modalDiv").dialog("open");
            };

Proszę o pomoc. Zależy mi na opisanym sposobie wykorzystania. Nie potrzebuję prymitywnych iframów.

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.

EDIT: Pogrzebałem trochę i udało mi się to zrobić, tylko że teraz okienko pokazuje się tylko w jednym przypadku.

Link teraz wygląda następująco: <a href="#" id="popuplink" link="prywatnosc.html" tytul="Prywatność">Prywatność</a>

natomiast zmieniony kod js:

Kod
            $("#popuplink").click( function(){

var $url = $(this).attr('link');
                var $tytul = $(this).attr('tytul');

$("#ui-dialog-title-modalDiv").html($tytul);

$("#modalDiv").load($url);
                $("#modalDiv").dialog("open");
            });

Jestem już bliżej końca, ale nadal nie wiem co robić dalej... Pomóżcie!!