Mam mały problem, który przypuszczalnie należy do grupy "Podstawy", i najprawdopodobniej sam bym sobie z nim poradził posiłkując się Google. Jednak problem w tym, że nie potrafię sformułować odpowiednio zapytania. Dlatego nie oczekuję tu gotowego rozwiązania z Waszej strony, ale chociaż pomocy w określeniu tematu problemu (ofc. nie pogardzę wszelkimi podpowiedziami).
Wracając do tematu.
Stworzyłem formularz. Po kliknięciu wyślij następuje zapis do bazy danych. I teraz tak. Formularz mam w pliku zaplecze.php, funkcję odpowiedzialną za dodanie danych w klient.php.
W klient.php mam:
Z kolei w zaplecze.php:
(...) <div id="jakis_div"> <?php function dodaj() { $dodaj_dane = mysql_query("INSERT INTO jakas_tabela VALUES ('$_POST[jakies_dane1]', '$_POST[jakies_dane2]')"); if (!$dodaj_dane) { } } ?> </div> (...)
Chciałbym, aby echo wyświetlało się w <div id="jakis_div">, jednak wyświetla się poza /container/ (pod wszystkimi divami).
Na moje oko funkcja poprzedzająca echo robi zamieszanie, bo z "czystym" echem nie ma problemu - wyświetla się tam gdzie powinno.
I jak pisałem, zdaję sobie sprawę, że to idiotyczny problem, jednak może mi ktoś wyjaśnić z czego to wynika, albo przynajmniej pomóc sformułować zapytanie, by samemu poszukać odpowiedzi z wujem Google? Za podpowiedzi, jak można to rozwiązać inaczej również będę zobowiązany.