Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Formularz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
GrzesieeQ
Witam.. Męczę się nad formularzem.. Po co ?
Chodzi o wybieranie tła do sygnaturki..
Tła są w głównym katalogu.. Po wybraniu i wpisaniu swojego nicku a raczej ID to tło powinno się skopiować do katalogu tła i zmienić nazwę na to id..
Próbowałem if i komendy copy .. Ale jakoś mi to nie wyszło..
Formularz to okno z id (id) i menu opcji z tło 1 tło 2.. do tło6 .. każde option ma własne value..
Może ktoś mi pomoże w realizowaniu tego?
Jakbym czegoś zapomniał to dopisze ;-)
Ulysess
hmm rozumiem że masz 3 obrazki.
gracz wprowadza swoje id i w tym momencie wybrany obrazek jest kopiowany i przenoszony do innego katalogu i tam jako jego nazwa jest id questionmark.gif.

wydaje mi się że to jest trochę nie efektywne CHYBA że na tym obrazku zachodzą jakieś zmiany np wpisywane jet w nim ID gracza albo na podstawie ID pobierane z bazy są dane które są na stałe wprowadzae do obrazka) lecz o tym nic nie pisałeś.

uważam że powinieneś to inaczej rozwiązać.
masz formularz wprowadzasz ID oraz typ sygnaturki.
po wciśnieciu Zapisz powinien następować taki proces
sprawdzane jest czy w tabeli jest już takie id gracz
jeśli nie ma następuje insert z dodaniem id_gracz oraz typ(czyli która sygnaturka)
jeśli jest już w tabeli rekord dla takiego id_gracz następuje aktulizacja pola typ na te które wprowadził właśnie gracz.

w takim przypadku operujesz na 3 obrazkach a nie powielasz ich N krotnie. smile.gif
Kshyhoo
Cytat(GrzesieeQ @ 22.04.2011, 06:22:03 ) *
Jakbym czegoś zapomniał to dopisze ;-)

Zapomniałeś pokazać swój kod wink.gif
GrzesieeQ
Nie .. nie zapomniałem.. Tzn wole go nie pokazywać ;p Masakra ;D

Tak.. to są dynamiczne sygnaturki.. Ogólnie to to działa .. Mam folder tło.. jeśli nie będzie w nim tła z id to tło będzie zwykłe.. tzn default..
Mi chodzi o to żeby do dodawać.. Nic innego..
Mam tło .. w sumie ich jest 6.. Menu opcji.. To też mam.. Tyle że formularz powinien być taki..
ID: rama.. odpowiada nazwie tła w folderze tło +.jpg
Wybór tła : Menu opcji.. Wybiera się tło i to tło kopiowane jest do folderu tło.. O nazwie ID
No i wysyłanie..
Mam skrypt podobny ale nie dokładnie.. Ten skrypt bierze z generatora.. tzn ten generator wysyła plik ale z kompa gracza.. A ja chcę gotowe tła do wyboru..

Skrypt nie jest mój.. Od razu mówie (-;

http://wklej.to/NxG4b

aa.. i ten skrypt do innego folderu zapisuje.. na to nie patrzcie wink.gif
Cysiaczek
Moim zdaniem nie próbowałeś lub używałeś jakichś gotowców, które nie spełniły Twoich oczekiwań i teraz chcesz, aby inni zrobili to za Ciebie.
Veto, zamykam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.