na swojej stronie chciałbym wykorzystać zewnętrzną aplikację, która umożliwia odtworzenie i nagranie krótkiego klipu video przy pomocy kamerki internetowej.
Dzięki takiemu rozwiązaniu, chciałbym zarejestrowanym użytkownikom dać możliwość nagrywania klipu o charakterze autoprezentacji swojej osoby. Wszyscy inni użytkownicy mogliby dzięki temu po wejściu na profil danego użytkownika, obejrzeć jego klip.
Jeżeli dobrze rozumiem dokumentację dołączoną do tej aplikacji, wszystkie nagrania są zapisywane na serwerach developera aplikacji, natomiast użytkownik otrzymuje jedynie unikatowy kod, dzięki któremu możliwy jest dostęp do nagranego przez niego klipu.
Zatem ja będę przechowywał w bazie danych tylko unikatowe kody użytkowników.
Z tego co się orientuje oferowane przez firmy hostingowe limity transferów, polegają na (najczęściej) miesięcznym limicie ściągniętych / wysłanych danych.
Prosiłbym o poprawienie mnie jeżeli źle to rozumiem:
Jeżeli wykorzystam wyżej opisane przeze mnie rozwiązanie do swojej strony, to w momencie gdy jakiś użytkownik będzie odtwarzał "n" klipów użytkowników, nie spowoduje bardzo szybkiego wykorzystania przyznanego mi miesięcznego limitu transferu ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Serdecznie pozdrawiam i przy okazji życzę zdrowych wesołych świąt Wielkanocnych

Adam K.