Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mySQL][Apache]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jakubkameleon
Witam zainstalowałem sobie serwer Apache 2.2 z poziomu modułu podlinkowałem php działa wszystko jak należy.

Zainstalowałem mysql i tu zaczynają się schody robiłem wszytko jak kiedyś ( działalo ) przed reinstalacją systemu ( WIn 7 starter ) teraz jak po instalacji przychodzi do ustawień robię jak w poradniku klikam execute i wywala się na ostanim punkcie zabezpieczeń sad.gif sławny błąd error 1045 i port 3306. Sprawdzałem zaporę wyjątek jest dodany, wyłaczałem zaporę i nic, z linii poleceń loguje się do mysql normalnie i działam sobie ale jak chcę przez skypt php lub phpmyadmin dostaje połączenie przerwane sad.gif jak się z tym uporać?
mkmich
Witam!
Spróbuj zainstalować wg kolejności:
1. MySQL,
2. mysql-workbench - pezydatny,
3.Apache 2.2.17 lub nowszy,
4. PHP 5.3.5 lub wyzszy wersję ThreadSafe w nazwie bez nts

wszystkie jako msi
Uwaga:
Wersja np. php-5.3.5-Win32-v09-x86, jest właściwa dla instalacji Apache2.2.17 bo taką opcję instalcji wybieramy.
Program sam uporzadkuje plik httpd.conf
Też miałem problem z instalacja
jakubkameleon
Dziękuje za podpowiedź ale wydaje mi się, że problem jest gdzie indziej to co mam już działało w takiej konfiguracji przed reinstalowaniem systemu sad.gif nie co blokuje ale znajdę to...

Zrobilem reinstalkę systemu jeszcze raz wszystko zainstalowałem, tym razem server mysql skonfigurował się poprawnie bez żadnego błedu o zabezpieczeniach. Mimo wysztko o ile MySQL Administrator mogę się zalogować tak przez skypt php czy phpmyAdmin połączenie jest odrzucane?
Jak mogę sprawdzić w tym momencie co jest nie tak?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.