Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z IE i localhostem - zapisuje pliki php, zamiast wyswietlac.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kaźmirz
Sorki Panowie, ze tak w swieta, ale to jedyna szansa aby nadgonic troche zaleglosci przy swoim projekcie - w tygodniu nie mam na to szans :/
Otoz sprawa wyglada tak, odpalilem swoj serwer localhost (wamp) i pisze sobie oskryptowanie w php, w firefoxie wszystko ladnie sie wyswietla, php jest odczytywane, ale gdy chce obejrzec stronke w IE, lub w IEtester, wtedy zamiast wyswietlic strone, pyta mi sie gdzie zapisac plik index.php.
Wyglada to tak, jakby serwer byl wylaczony, a nie jest.
Sprawa dotyczy tylko localhostu.
Dodam, ze wczesniej wszystko dzialalo poprawnie, wampa mam juz zainstalowanego od bardzo dawna i nie bylo problemow, nic nie ruszalem i nagle nie dziala na IE.
Co sie dzieje?
Armstrong
Wysyłasz w tym pliku jakiś nagłówek jeżeli tak to jaki?
_Martin_
Hej moze spróbuj przez inny adres nie np localhost tylko 127.0.0.1 powiem ci mialem przygode podobną ale nie wiem jaki tego powód na ff i chrome opera ok a ie wariuje ale wtedy mialem (WebServ 2.0) :-)
kaźmirz
Cytat(Armstrong @ 24.04.2011, 19:16:01 ) *
Wysyłasz w tym pliku jakiś nagłówek jeżeli tak to jaki?

Nie wysyłam zadnego naglowka w php, ale faktycznie cos musi byc nie tak w tym projekcie, poniewaz inne moje projekty (takze w php) dzialaja normalnie.

W ogole z tym projektem jest dziwna sprawa, gdy wytne wszystko z pomiedzy znacznikow <body></body> i odpale w IE, plik sie wczytuje, pozniej wystarczy spowrotem wstawic ten kod do tych znacznikow i odswiezyc IE i strona dziala.
Ale jesli zamiast odswiezyc, wpisze adres do tej strony i wcisne enter, to juz chce zapisywac ten plik.

EDIT:

Sorry, jednak wysylam naglowekw includowanych plikach
  1. <?php header("Content-Type: utf-8"); ?>

O tym zapomnialem.
Armstrong
Wysyłasz jako typ mime utf-8 IE nie wie co z tym zrobić, pewnie. Usuń ten nagłówek i sprawdź.
kaźmirz
Cytat(Armstrong @ 25.04.2011, 12:11:38 ) *
Wysyłasz jako typ mime utf-8 IE nie wie co z tym zrobić, pewnie. Usuń ten nagłówek i sprawdź.

Tak, ten naglowek byl powodem problemow.
Zastanawia mi tylko jedno - czemu wczesniej bylo ok?

Aha i jeszcze jedno, jak wyslac ten naglowek, zeby IE dobrze to interpretowalo?
Bo jest mi on potrzebny.
wookieb
  1. header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.