Przykład
Osoba - Jan Kowalski
Miejscowość - Wadowice
Wyświetli mi Jana Kowalskiego i wszystkie osoby z Wadowic. Chce aby wyszukało mi Jana Kowalskiego z Wadowic.
Z kolei warunek WHERE AND działa tylko gdy uzupełnię prawidłowo dwa pola.
Szukam takiego rozwiązania aby działały razem powyższe przykłady czyli np.Uzupełnię tylko pole miejscowość Wadowice i wyszuka wszystkich z wadowic lub uzupełnię dwa pola i znajdzie Jana Kowalskiego z Wadowic.
Jak mam rozwiązać ten problem?

Wyszukiwarka.php
<?php $tytul = "Wyszukiwarka"; include('glowne/gora.php'); include("polacz.php"); echo "<form method=\"post\"> Nazwa osoby lub zabytku<br> <input type=\"text\" name=\"nazwa\" style=\"width: 250px\"><br> Miejscowosc<br> <input type=\"text\" name=\"miejscowosc\" style=\"width: 250px\"><p> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyślij\"> <input type=\"reset\" value=\"Od nowa\"></form> "; { $nazwa = "$_POST[nazwa]"; $miejscowosc = "$_POST[miejscowosc]"; $query = mysql_query("select * from podstrony WHERE nazwa = '$nazwa' OR miejscowosc = '$miejscowosc'"); { $tyt = $rekord[1]; $naz .= '<a href="'.$rekord[0].','.$rekord[2].','.$link.'.html"><div id="TYTUL1">'.$rekord[1].'</div></a><div id="AUTOR1"> Miejscowość: <b>'.$rekord[2].'</b> - <b>'.$rekord[14].'</b> </div><div id="TRESC1">'.$rekord[7].'</div><br>'; } } include('glowne/stopka.php'); ?>