Nie jestem dobry w PHP ale uznałem że nie będę chodził krętymi ścieżkami pisząc jakiś 10 razy dłuższy kod. Napisałem coś takiego:
$pk = $db -> Execute("SELECT * FROM pkp WHERE id=".$player -> id." ORDER BY czas DESC"); while (!$pk -> EOF) { if ($pk -> fields['ile'] == '-1') { $ile = '<b><span style="color:E10000">-1</span></b>'; } else { $ile = '<b><span style="color:99CC00">+1</span></b>'; } $od = $db -> Execute("SELECT user FROM players WHERE id=".$pk -> fields['od']." LIMIT 1"); switch ($pk -> fields['typ']) { case 'dop' : echo '<b>1. Kategoria Z</b><br />'.$ile.' od <a href="viev.php?id='.$pk -> fields['od'].'">'.$od -> fields['user'].' ('.$pk -> fields['od'].')</a><br />'; break; case 'cpo' : echo '<b>2. Kategoria X</b><br />'.$ile.' od <a href="viev.php?id='.$pk -> fields['od'].'">'.$od -> fields['user'].' ('.$pk -> fields['od'].')</a><br />'; break; case 'kk' : echo '<b>3. Kategoria C</b><br />'.$ile.' od <a href="viev.php?id='.$pk -> fields['od'].'">'.$od -> fields['user'].' ('.$pk -> fields['od'].')</a><br />'; break; case 'cpw' : echo '<b>4. Kategoria V</b><br />'.$ile.' od <a href="viev.php?id='.$pk -> fields['od'].'">'.$od -> fields['user'].' ('.$pk -> fields['od'].')</a><br />'; break; } }
W sumie tego case jest 10 ale tutaj skrocilem bo w zasadzie to prawie to samo jest. O co tu chodzi? Mam 10 kategorii i w tabelach podane sa wartosci do ktorych kategorii naleza (np. 10 wartosci do kategorii nr 1) - to jest ten caly switch. Chcę zrobić coś takiego że jeżeli należą wartości do kategorii np. 1 to pod nią się wyświetlaja w danej postaci. Niby wszystko działa rzecz w tym że ta pętla ciągnie się w nieskończoność...
Jak rozwiazac ten problem? Wiem ze da ise to napisac w banalny sposob ale nie bede przeciez osobno sciagal 10 razy tablic do wszystkich kategorii osobno...