Mam następujący problem.
Posiadam gotowy skrypt w php do prowadzenia finansów firmy.
Metodą "klonowania" przerobiłem sobie skrypt który dodaje rewersy w firmie z nowo przyjętym sprzętem
na moduł gwarancji.
Skrypt ten posiada wyszukiwarkę która wyszukuje użytkownika i zwraca wynik wyszukiwarce.
W Bazie Mysql dodałem nowe pola które nazywają się odpowiednio :
data_wydania okres_gwarancji rodzaj naprawy
obecny kod wyszukiwarki jest taki :
<?php require_once "config.php"; $baza = polacz(); $rewers = $_POST[rewers]; if($_POST[rewers]>0) { if($rewers>1000000000) { else } else { else } } elseif($_POST[rewers]!="") { else } $dane_d .= '<form action="" method="POST" id="szukaj"> <table align="center"><tbody> <tr><th>Numer gwarancji / ID / Zgłaszający:</th></tr> <tr><td><input type="text" name="rewers" id="course" class="input" onkeyup="rewers_numer(this.value);"/></td></tr> <tr><td align="right"> <input type="submit" name="szukaj_rewers" value="szukaj" class="submit" /></td></tr> </tbody></table></form> '; ?>
Moje pytanie jak zmienić żeby wyszukiwał mi tylko tych użytkowników którzy mają wypełnione pole "data_wydania" a nie jak obecnie po nazwie "kod" lub "zglaszający"
Tylko chodzi o to że w formularzu chcę nadal wpisać po tych parametrach ale żeby wyświetlał tylko te gwarancje które są w systemie z wypełnionym pole"data_wydania"
Jestem troszkę kulawy w php i wielu rzeczach dochodzę metodą prób i błędów.
Może ktoś pomoże mi w zmianie tego zapytania.
Pozdrawiam serdecznie