Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML] Download pliku po 20 sekundach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
milw0rm90
Witam mam prośbę o rozwiązanie prostego skryptu ponieważ piszę sobie, skrypt download i potrzebuję takiej rzeczy:
- Że zwykły button będzie udostępniany po np 20 sekundach pobytu na stronie.
Jest to prosta rzecz czekam na jakieś sugestię pozdrawiam.
Mefiuu
nie wiem czy to nie lepiej by było odliczać w JS a nie w PHP.
Po wejściu na stronę odliczasz 20s, po tym czasie usuwasz buttonowi własność disabled="disabled".
Ja bym to tak rozwiązał.
nekomata
Tylko że.. w takim przypadku można sobie napisać krótki "userscript" który odblokuje nam buttona od razu .Ja bym zrobił tak jak mówisz + do sesji przy generowaniu strony dorzuciłbym czas w godzinie , minucie , sekundach +20 i sprawdzałbym czy czas z sesji jest mniejszy od czasu "pobierania" w ten sposób jesteś zabezpieczony przed userscriptami .
milw0rm90
Wiecie co to nie jest nie wiadomo na jaką skalę projekt potrzebuje po prostu pomysły właśnie dzięki za tą javke tongue.gif że po 20 sekundach odblokuję się ten przycisk tam nie będzie nie wiadomo jakich informacji aby zabezpieczać się przed tym dzięki wielkie Pozdrawiam.
//EDIT
Zrobiłem to tak jeśli ktoś będzie szukał
Kod
<head>
<script language="javascript">
czas=3;
function form()
{
czas--;
if(czas==0) document.getElementById("wys").innerHTML="<input type=\"submit\" value=\"Wyslij\" />";
}
setInterval("form();", 1000);
</script>
</head>
<body onload="form();">
<form>
<input type="text" name="cos" />
<div id="wys"><input disabled=disabled type="submit" value="Wyslij" /></div>
</form>
</body>

Słyszałem że łatwiej użyć setTimeout. Ale nie mam pojęcia jak to zrobić jeśli ktoś wie może pod rzucić tongue.gif Pozdrawiam
darko
  1. <header>
  2.  
  3. </header>
  4.  
  5. <body>
  6. <form action="#" method="post">
  7. <input type="text" name="test1" value="111"/>
  8. <input type="submit" id="xaxa" disabled="disabled" />
  9. </form>
  10. function xaxa() {
  11. // alert(document.getElementById('xaxa'));
  12. document.getElementById('xaxa').disabled = false;
  13. }
  14. setTimeout('xaxa()', 5000);
  15. </script>
  16. </body>
  17. </html>
milw0rm90
No wielkie dzięki Darko, ładnie czysto i przejrzyście nie tak jak u mnie masa zbędnych rzeczy. Jeszcze raz wielkie dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.