Witam!
Mam następujący problem:
Mam zrobiony formularz który wysyła mi dane do bazy danych i wygląda on tak:
<?php
require("connection.php");
connection();
$who = $_POST['who'];
$date = $_POST['date'];
$ins = @mysql_query("INSERT INTO kawaly SET kawal='$kawal', who='$who', date='$date'"); {
include('header.php');
include('footer.php');
}
?>
<form method="POST" action="dodaj.php"> <input type="hidden" size="40" name="who" value="<? include("data.php"); ?>">
<br> <input type="hidden" size="40" readonly="readonly" value="<? $dzien0=date("d"); $miesiac0=date("m"); $rok0=date("Y"); echo "$rok0-$miesiac0-$dzien0"; ?>" name="date">
<br> Czy kawał jest na tyle dobry aby mógł znaleźc się na naszej stronie?
<br /><input type="submit" value="Dodaj!">
Wszystko działa tylko jest jeden problem. Przy wyświetlaniu za które odpowiada ten kod:
<?php
$r=mysql_query("select * from kawaly ORDER BY id DESC limit 25;"); {
$kawal = nl2br($f['kawal']); $who=$f['who'];
$date=$f['date'];
$id=$f['id'];
echo '<table width:"650px" id="rounded" border="0" >'."\r\n"; echo '<tr width="650px" height="48px" align="center">'."\r\n"; echo '<td width="84px">ID: #0'.$id.'</td>'."\r\n"; echo '<td width="166px" style="border-left:2.5px dashed;">dodał: '.$who.'</td>'."\r\n"; echo '<td width="182px" style="border-left:2.5px dashed;">'.$date.'</td>'."\r\n"; echo '<td width="182px" style="border-left:2.5px dashed;">plus/minus</td>'."\r\n"; echo '<td colspan="4">'."\r\n"; echo '<td colspan="4" width="650px" height="11px" align="center">'.$kawal.'</td>'."\r\n"; echo '<br></table>'."\r\n"; }
?>
Wyświetla mi html'a chciałbym tego uniknąć aby uniknąć spamu/wklejania innych rzeczy niż same kawały w postaci tekstowej. Czy jest na to jakaś rada?
Dodatkowo jeśli ktoś wie jak można połączyć te dwa pliki (pierwsze dwa kody) w jeden to również bym prosił