Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP] data w tych językach rózna ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
grOm
Witam,
mam wbrew pozorom wielki problem

1. console.debug(new Date().valueOf());
  2. <?php echo time()?>

wyjsie dla skryptu php to : 1304558046
natomiast javascript to : 1304558046366
czyli zawsze mam o te trzy cyferki wiecej w js, chcę żeby mi php podawal identyczną wartość jak js.
W google nie wiem nawet jak skonstruować zapytanie żeby znalezc odpowiedz, więc błagam nie odsyłajcie mnie tam smile.gif
nospor
Czy tak ciężko zajrzeć do obu manuali i zobaczyć co zwracają obie funkcje?
http://www.w3schools.com/jsref/jsref_valueof_date.asp
http://pl.php.net/manual/en/function.time.php

I teraz skoro już wiesz, co zwraca jedno oraz co zwraca drugie zastanów się na skomplikowanym wzorem matematycznym które z pierwszego zrobi drugie wink.gif
tolomei
Ktoś jest niemiły wink.gif
nospor
@tolomei do kogo pijesz? Bo chyba nie do mnie.
Niemiłą osobą jest tutaj chyba autor wątku który nie raczył zajrzyć do manuala w tej banalnej sprawie i marnuje nasz cenny czas
Kolejną nie miłą osobę widzę w Tobie bo nabijasz bez sensu posta w temacie tongue.gif (co notabene może być karane)
Jedyną miłą osobą w tym temacie to jestem ja bo grzecznie podałem 2 linki które autorowi wszystko wyjaśniają a przy okazju uczę go jak postępować przy następnym równie banalnym problemie - same miłe rzeczy smile.gif

Cytat
czyli zawsze mam o te trzy cyferki wiecej w js, chcę żeby mi php podawal identyczną wartość jak js.

Jeśli zaś chcesz by php podawał to samo co js w milisekundach to praktycznie jest to nie wykonalne bo na takim niskim poziomie czasu czasu w js zawsze będzie się różnił od czasu w php.
grOm
ześ sie naprodukował wystarczyło bys wklepal 9 literek -> microtime zamiast sie wymadrzac, pouczac, nauczac obie strony były by zadowolone.
nospor
A ty wystarczyło byś zajrzał do dokumentacji obu funkcji.
Trochę się "powymądrzałem" ale następnym razem może sobie to przypomnisz i nie będziesz już leciał na forum z tak banalną sprawą. Forum naprawdę nie służy do rozwiązywania takich "problemów"

Cytat
obie strony były by zadowolone.
No właśnie tylko ty byś był zadowolony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.