No właśnie. Zrobiłem wszystko tak jak jest w UserGuide ale oprócz pojawienia się odnośników pod artykułem i zmiany adresu URL nic więcej się nie dzieje.
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co mogę robić źle i ewentualnie naprowadzić mnie na właściwą drogę?
$this->load->library('pagination'); $config['base_url'] = site_url('mojkontroler/mojaakcja/'); // tutaj adres twojej strony, gdzie na końcu adresu za moja akcja, CI wrzuci nr od którego zaczynasz w LIMIT w SQL $config['total_rows'] = $this->db->count_all_results('mojatabela'); //Ile jest wszystkich wypisów w bazie $config['per_page'] = '20'; // ile wpisów ma się pojawic na stronie $config['uri_segment'] = 3; // na którym zegmenicie w URI jest NR o którym pisałem wyżej $this->pagination->initialize($config); if($this->uri->segment('3')) { $start = $this->uri->segment('3'); } else { $start = 0; } $data['list'] = $this->db->get('mojatabela', $config['per_page'] , $start)->result_array(); // pobieramy 20 elementów na stronę, zaczynajac od $start, czyli od 0, jezeli to pierwsza strona, lub on 3 elementu URI który to paginacja nam utworzy autmatycznie, $data['pagination'] = $this->pagination->create_links(); // wyświetlenie kodu HTML, przekaż do sobie do widoku. $this->load->view('mojwidok', $data);
$this->pagination->initialize($config); $pagination['per_page'] = $config['per_page']; $pagination['get_segment'] = $this->uri->segment(3); $data['pagination'] = $this->pagination->create_links();