Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]include nie includuje
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bigos323
Cześć i czołem. Nie sądziłem że jeszcze kiedyś trafię do przedszkola, no ale jednak.
Męczę się i męczę z includem formularza.
formularz
Po wstawienia <?php include('mail.php'); ?> w dane miejsce, formularza jak nie było tak nie ma. Stąd mój wniosek, możliwe że nie trafny - include nie działa. Na serwerze mam php5.2 i już sam nie wiem gdzie można szukać przyczyny.
5
boro11
Raczej głupia uwaga ale kto wie czy nie pomoże.Czy twoje podstrona/index gdzie chcesz wstawić ten formularz ma rozszerzenie php?
bigos323
Głupie są najlepsze biggrin.gif
Nie, ale rozumiem że musi mieć ;> czegoś jeszcze może brakować?
boro11
Żeby kod php zadziałał musi być rozszerzenie php. Czyli nic już nie powinno brakować jeśli resztę robisz dobrze smile.gif
Tzn. masz ten plik w odpowiednim katalogu.
bigos323
Faktycznie, pomogło, formularz się pokazał. Eh i pół weekendu nad tym główkowałem :]
Dzięki
Pozwolę sobie zapytać o coś jeszcze, po wysłaniu wiadomości, formularz znika pojawia się wiadomość że wysłano. I gdy odświeży się na tym tekście stronę, wiadomość wysyła się drugi raz, można to jakimś mykiem rozkminić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.