Przeczesałem "trochę" neta i znalazłem mnóstwo tematów na ten temat jednak nie dokopałem się jeszcze do interesującego mnie rozwiązania.
Chodzi mi o prostą stronę a raczej coś w stylu mikro-templatki w ramach nauki.
Otóż:
Mam sobie plik meta
<?php $company_name = "company name"; $title = "title"; $page = "some page"; $meta_desc = "no description"; $meta_keywords = "no keywords"; ?>
,który to includowany jest w wiadomym miejscu strony.
następnie przychodzi część strony z nagłówkami itp. no i menu.
menu opiera się na "dynamicznych" linkach:
dalej mam oczywiście jak to z początkującymi bywa - waruneczki:
<?php $page = $_GET['page']; switch($page){ case 'main_site': include("/main_site.php"); break; case 'oferta': include("/oferta.php"); break; case 'kontakt': include("/kontakt.php"); break; case 'sitemap': include("/sitemap.php"); break; default: include("/main_site.php"); break; }; ?>
Treść stron wygląda tak
<?php $title = "main site title"; $meta_desc = "main site desc"; $meta_keywords = "main site keys"; ?>
+
No i chciałem skorzystać w takim wypadku z buforowania (ob_start(); etc). No i mi nie idzie za bardzo :/
Jak to ugryźć by dane w zmiennych odpowiedzialne za meta tagi znajdowały się na podstronie, a wyświetlane były dobrze w index'ie ?
Oczywiście wiem, że można skorzystać z bazy danych ale to rozwiązanie w tym przypadku nie wchodzi w grę

Kod
[deklaracje]
[meta] <
[header] \
[menu] |
[podstrona](meta) |
[meta] <
[header] \
[menu] |
[podstrona](meta) |
Pozdrawiam Serdecznie.