Witam,
mam pewien problem z ktorym nie potrafie sobie od dluzszego czasu poradzic. Od paru tygodni eksperymentuje z Jquery i zatrzymalem sie na jednej rzeczy. Interesuja mnie popUp-y (jQuery dialog). Sciagnalem sobie plugim Jquery-UI ktory pozwala mi na tworzenie okien popUp i pozniejsze manipulowanie nimi. I tu pojawia sie moj problem zwiazany bardziej z koncepcja niz samym programowaniem. Postaram sie to w miare przejrzyscie opisac.
Mam odnosnik a z jego id. Po kliknieciu w niego uruchamia sie skrypt Jquery ktory tworzy okno dialog z inna strona w srodku. Innymi slowy wewnatrz tego jest wczytana inna strona. I teraz pojawia sie moj problem. Co jesli ta strona jest formularz. kto ma go przetworzyc? Jesli zdefiniuje w tym formularzu action jako ta sama strone9z formularzem) to po kliknieciu wyslij strona mi sie przeladuje i znajde sie na stronie z formularzem. Jesli zdefiniuje jako action strone na ktorej pojawia sie popUP ( na ktora wczytuje strone z formularzem) strona mi sie przeladuje i nie bede widzial juz mojego popUP. I tutaj pojawia sie rzecz ktorej nie rozumiem. Jak po kliknieciu w odnosnik kiedy pojawia sie POP UP z formularzem(inna strona wczytana) przetworzyc go bez zamykania popUP. Tzn zakladajac ze mam tam pole email i ktos blednie je wpisal to powinna sie w tym popUP pojawic informacja ze bledny email, lub ktos wybral login ktory juz jest zajety (po sprawdzeniu bazy danych wyswietlenie informacji ze to nie jest mozliwe).
Mam nadzieje, ze nie zagmatwalem tego za bardzo.
z gory dziekuje za odpowiedz.