Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Function eregi() is deprecated - Błąd...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
roobik
Witam!
Od razu przejdę do rzeczy. Mam wykupiony serwer (z oczywistych przyczyn nie podaję jego nazwy). Admini jakiś czas temu wysłali info, że wkrótce przechodzą z php 4 na php5.3. Nie za bardzo wiedziałem o co chodzi, więc cierpliwie czekałem, co się "stanie". I "stało" się. Dziś odpalam stronę, a tu :
[b]Deprecated: Function eregi() is deprecated in .... on line 1944. Zaglądam do pliku, a we wspomnianej linii:
  1. if(eregi('script', $news)) header("Location: index.php");

Próbowałem dać if(preg_match zamiast if)eregi (tak mi poradzono), lecz wyskakiwały inne błędy...
Bardzo proszę - pomóżcie. Szukałem co prawda na naszym (i nie tylko) Forum, lecz trafiam na anglojęzyczne strony (z angielskiego nie jestem zbytnio "na ty" wink.gif )

Jak mam zmienić tę linię?
Bardzo proszę o pomoc...
markonix
Kod
if(strstr($news,'script')) header("Location: index.php");

roobik
smile.gif
Ten błąd zniknął, lecz pojawił się kolejny - próbowałem zamienić na strstr, ale nic nie dało (biała strona)
Obecny kod:
  1. if(!eregi("admins.php",$_SERVER['PHP_SELF']) OR !isset($_SESSION['nick']) OR $_SESSION['nick']=='alien'){

markonix
Ta sama analogia.
strstr -> ze zmienioną kolejnością argumentów i tutaj dodatkowe zaprzeczenie.
roobik
smile.gif Dzięki bardzo!
Problem rozwiązany
smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.