@LSM & mkdes: Czym jest Smarty? Systemem
szablonów. Tak więc jakiej warstwy się tyczą?
WIDOKU! Ktoś kto używa tego w modelu i twierdzi, że to MVC oraz, że tak powinno się robić, chyba nie rozumie
PO CO jest Smarty i
JAKA IDEA przyświeca MVC, a na dodatek patrząc na fragmenty zamieszczonego kodu, nie potrafi implementować tego wzorca w sposób prawidłowy. Jedyne co ma być to powstać zmienna w
prezenterze, która jest wypełniana zmiennymi i przesłana później do widoku, którego szablon Smarty'ego jest w takiej sytuacji główną częścią. I tak powinno to działać. Po raz kolejny odwołuję do różnic między MVC i MVP, bo to co wielu nazywa MVC, nie jest nim. I pod tym względem Zyx ma rację opieprzając Was za podejście. On naprawdę rozumie co jest czym i z czym to się je. Zęby na tym zjadł przy własnym systemie szablonów, jako twórca OPT. Tak więc co jak co, ale jeśli mnie opieprzałby ktoś z taką wiedzą jak on i miałbym poziom równy Waszemu, to zastanowiłbym się najpierw co JA robię źle, zamiast lecieć z bluzgami (to uwaga do mkdes) i nie przytakiwałbym bezmyślnie poprzednikowi "bo dał kod" (to do LSM).
LSM, każdy może się mylić, także tęgie głowy. I właśnie dlatego trzeba umieć odróżnić SAMEMU co jest w porządku, a co nie. A tego bez praktyki i pewnej dozy pokory nie osiągniesz. Zyx nie ochrzanił "bo mógł", ale wskazał, że autor kompletnie nie rozumie tego o czym pisze i pokazał gdzie w całości ów Smarty powinien się znaleźć. mkdes wyskoczył zaś jak Filip z konopii z czymś, co nie jest poprawne i dostał słuszny opr. Na ochrzan zareagował bluzgami zamiast jakąkolwiek argumentacją, a to już jest zwyczajnie głupotą i x-owanie potem własnego posta nic nie zmieni. Ja widziałem wersję zanim post wyedytowano, ale nie mogłem zareagować od razu, gdyż musiałem wyjść z domu na 3 godziny, a nie spodobało mi się to co przeczytałem i tak czy inaczej bym ów post usunął, gdyby mnie inny mod nie uprzedził zanim wróciłem. Dlatego warto się umieć wsłuchać w krytykę i nie wynika to wcale z racji tego, że mam tu moda i lepiej mnie słuchać, ale faktu, że w ten sposób więcej się można dowiedzieć. Jedna mądra uwaga kogoś z wiedzą nauczy Cię więcej niż porady 100 głupców, którzy niekoniecznie wiedzą co piszą, tylko małpują po kimś

A o Zyx-ie trudno powiedzieć, że kopiuje coś czego nie rozumie. Znacznie częściej jest pewnie tak, że to jego rozwiązania są powielane w projektach innych osób.