Mam problem, otóż chcę stworzyć sobie koło życia http://www.cieplinski-coaching.pl/zasoby/kolo_zycia
I chcę aby po zmianie wartości w input texcie np wpisanie 4 zmienalo mi sie zamalowanie koła. Ale niestety nie mam pomysłu jak to zrobić.
Główny problem polega na tym ze na zdarzenie onchange w kazdym inputtexcie uruchamia sie funkcja zmiana() , ale wykres,czyli koło nie zmienia się wcale.
To co udało mi sie zrobić dotychczas:
oraz skrypt :
function zmiana(){ var pieniadze = document.getElementById('pieniadze').value; var milosc = document.getElementById('milosc').value; var kariera = document.getElementById('kariera').value; var rodzina = document.getElementById('rodzina').value; var przyjazn = document.getElementById('przyjazn').value; var odpoczynek = document.getElementById('odpoczynek').value; var sport = document.getElementById('sport').value; var samochod = document.getElementById('samochod').value; var table =[]; table[0]=pieniadze; table[1]=milosc; table[2]=kariera; table[3]=rodzina; table[4]=przyjazn; table[5]=odpoczynek; table[6]=20; table[7]=samochod; new pv.Panel() .width(400) .height(200) .left(400) .add(pv.Wedge) .data(table) //tutaj jest tablica z danymi wzietymi z inputtextów .top(90) .outerRadius(function(d){return Math.sqrt(d) * 20;}) .angle(1.29 * Math.PI / 5) .strokeStyle("blue") .root.render() }
Za wszelką pomoc będę wdzięczny.