Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dynamiczny content na stronie - nie ajax
Forum PHP.pl > Forum > PHP
shivan
Cześć

tworzę program w PHP, który ma sprawdzać PageRank strony po kolei dla każdej z 1000 stron.
Chcę aby strona ładująca się i prezentująca dane była wg schematu:

1. MENU
  2.  
  3. Trwa sprawdzanie PR..
  4. wp.pl = PR 5
  5. google = PR 10
  6. onet.pl = ..
  7.  
  8. REZULTAT
  9.  
  10. STOPKA
  11. </html>

Można zrobić to tak aby rezultat się pojawiał używając na bieżąco echo i ob_flush
Ale wtedy nie będzie stopki podczas wykonywania akcji.

Widziałem pare lat temu skrypt bazujący na ob_start, ob_flush itp oraz header. Który tak jakby podmieniał na bieżąco treść.
Czyli wyświetlił całą stronę, a <DIV> z rezultatem uzupełniał się w miarę ładowania strony.

Czy macie pomysł jak to zrobić? Jakiś gotowiec?
cycofiasz
Możesz spróbować najpierw wysłać cały "szablon" strony a później dosyłać tylko odpowiednie javascripty, np:

1. <script type="text/javascript">
  2. //<![CDATA[
  3. document.getElementById('div1').innerHTML += 'COS'
  4. //]]>

Ja bym i tak użył ajax'a.
Crozin
@cycofiasz: Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi autorowi wątku.

Co do tematu - możesz wrzucić fragment, który będzie wykonywał się nieco dłużej, który ma być uzupełniany, do ramki.
erix
...albo stopkę dawać na początku i pozycjonować ją CSS-em.
shivan
Podoba mi się pomysł z doklejaniem JSesem.

Chociaż szukam sposobu na wykorzystanie funkcji ob_xxxx . Wiem na pewno że taki skrypt kiedyś widziałem. Gdzie autor definiował miejsce i wysyłał z PHPa dane.

ActivePlayer
no najprostrze rozwiązanie to wysłać diva na początku i go wypozycjonowac do stopki css'em czy innym javascriptem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.