już jakiś czas nie pisałem w js i w zasadzie prawie nigdy nie korzystałem z jQuery ale taka mała uwaga gdy patrzę na strukturę html'a i Twój kod to niby to powinno działać z małym zastrzeżeniem - masz podpięte zdarzenie pod ten sam kontener do którego dodajesz elementy i zapewne na tym zdarzeniu masz ustawione coś w stylu stopPropagation lub return false - dlaczego tak wnioskuję

- w sumie nie przeglądałem kodu źródłowego funkcji live ale chyba ona podpina zdarzenie pod body lub sam html i sprawdza elementy od target'a...
rozwiązanie napisałem prawie w czystym js - prawie gdyż nie chciało mi się rozpisywać z targetem - już kilka razy stosowałem podobne rozwiązania coby podpinać tylko jedną funkcję na tysiące elementów i stosowałem routing w zalezności od niektórych warunków - kod pisany z palca i teraz nie testowany - jeśli coś nie działa to albo daj całą stronę albo luknij co tam konsola wypluwa i delikatnie sam sobie poprawisz (generalnie niby klika podpinam pod główny kontener ale w niczym to nie przeszkadza ;]):
var nContent = document.getElementById('content');
var oClassCallback = {};
oClassCallback['text'] = function(e){alert(1);};
oClassCallback['menu'] = function(e){alert(this.innerHTML);};
oClassCallback['edit'] = oClassCallback['move'] = oClassCallback['del'] = function(e){alert(this.getAttribute('class'));};
var fContent = function(e){
var nTarget = e.target, sClass;
if(nTarget.nodeType!==1) nTarget = nTarget.parentNode;
// wywołanie callbacków tylko dla dzieci
while(nTarget!==nContent){
sClass = nTarget.getAttribute('class');
sClass && (oClassCallback[sClass] instanceof Function) && oClassCallback[sClass].call(nTarget, e); // a jeszcze eventa z jQuery przerzuciłem dalej jakbyś potrzebował ;D
nTarget = nTarget.parentNode;
}
nTarget = e = sClass = null;
};
$(nContent).click(fContent);
ps.
sprawdziłem na szybko na tym forum - podpiąłem pod body i callbacka z this.innerHTML dałem na signature (podpisy) - działa poprawnie ;]
edit - jeszcze jakbyś potrzebował na routingu eventa z jQuery to przerzuciłem go dalej w call...
a stopPropagation przy tej metodzie sam sobie prosto możesz zaimplementować przy jeszcze jednym warunku w while ;]