bartek729
1.06.2011, 09:16:31
Witam,
jak w temacie - interesuje mnie sposób utworzenia wersji demo obecnego, autorskiego systemu CMS, ma to działać na zasadzie - na stronie domowej podaje login, haslo, ludzie mogą się masowo logować, jednak zmiany dokonane w cms przez danego usera są widoczne tylko dla niego. Oczywiście po wylogowaniu przywracany jest stan domyślny.
Nie znalazłem podobnego tematu, a myślę, że może być ciekawy. A dla mnie ważny.
Dziekuję
ActivePlayer
1.06.2011, 09:44:08
Najszybciej i najłatwiej było by poinformować użytkowników że o każdej pełnej godzinie przywracana jest testowa baza danych + podpięcie odpowiedniego skryptu pod crona.
Trochę nie widzę opcji zeby dane dokonane przez jednego użytkownika były by widoczne tylko dla niego, trzeba by tutaj bardzo kombinowac z sesjami i wieloma bazami danych.
bartek729
1.06.2011, 10:34:18
http://php.opensourcecms.com/scripts/show....S%20/%20Portals tutaj jest to zrobione w sposób o jakim mówie. Czyszczenie bazy cron'em raczej mało profesjonalne, chciałbym, aby każdy user widział domyślny content, bez względu na zmiany dokonane przez innych userów.
Dodaj w DB w tabelach kolumnę dla ID sesji, a w klasie obsługującej DB w każdego typu operacji na bazie, dodaj bądź jako warunek, bądź jako wartość do inserta (zależy co za zapytania) ID sesji zalogowanego użytkownika.