Zacząłem się ostatnio bawić z Symfony2, wszystko wygląda bardzo fajnie, ale na mojej drodze w tutorialu pojawił się poważny problem, chodzi o Doctrine i Symfony2. Robię wszystko mniej więcej tak jak w tutorialu:
$user = new User(); $user->setName('Jonathan H. Wage'); $em = $this->get('doctrine.orm.entity_manager'); $em->persist($user); $em->flush();
Taki oto kod jest w tutorialu, nie wiem nawet dokładnie co on robi, w każdym razie chciałbym to sprawdzić, jednak pomimo tego że klasę załadowałem prawidłowo (wszystko niby powinno działać) odrazu pojawia mi się informacja:
Class Acme\StudyBundle\Entity\User is not a valid entity or mapped super class.
Kod klasy User to:
<?php // src/Acme/HelloBundle/Entity/User.php namespace Acme\StudyBundle\Entity; use Doctrine\ORM\Mapping as ORM; /** * @ORM\Entity * @ORM\Table(name="users") */ class User { /** * @ORM\user_id * @ORM\Column(type="integer") */ protected $user_id; /** * @ORM\Column(type="string", length="255") */ protected $user_name; public function getId() { return $this->user_id; } public function setName($user_name) { $this->user_name = $user_name; } public function getName() { return $this->user_name; } }
ten kod też jest z tutoriala. Czy mógłby ktoś wytłumaczyć mi o co chodzi i co mam z tym zrobić? Będę wdzięczny