mam taki problem, mniej więcej już rozumiem XML i jak mam inny format danych jest okey, ale tego totalnie nie rozumiem:
<teryt> <catalog name="TERC" type="all" date="2011-01-01"> <row> <col name="WOJ"> 02 </col> <col name="POW"/> <col name="GMI"/> <col name="RODZ"/> <col name="NAZWA"> DOLNOŚLĄSKIE </col> <col name="NAZDOD"> województwo </col> <col name="STAN_NA"> 2011-01-01 </col> </row> <row> <col name="WOJ"> 02 </col> <col name="POW"> 01 </col> <col name="GMI"/> <col name="RODZ"/> <col name="NAZWA"> bolesławiecki </col> <col name="NAZDOD"> powiat </col> <col name="STAN_NA"> 2011-01-01 </col> </row> ...
Jest to fragment danych z: http://www.stat.gov.pl/broker/access/prefi...stPreFiles.jspa -> TERC
W jaki sposób mam wypisać wszystkie dane, np:
woj i nazwa (w sumie to potrzebuję), po kolei?
<?php $xml = simplexml_load_file('TERC.xml'); foreach ($xml->catalog as $e) { }
To mi nie chce działać

Dzięki pomocy znajomego, sobie poradziłem

<?php $xml = simplexml_load_file('SIMC.xml'); // if input is object, convert into array $arrObjData = get_object_vars($arrObjData); } foreach ($arrObjData as $index => $value) { $value = objectsIntoArray($value, $arrSkipIndices); // recursive call } continue; } $arrData[$index] = $value; } } return $arrData; } $xml2 = objectsIntoArray( $xml ); for ($i = 0;$i <103209; $i++){ echo $i . ' ' . $xml2['catalog']['row'][$i]['col'][0] . ' ' . $xml2['catalog']['row'][$i]['col'][6] . '<br>'; } ?>