Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP] Odczytanie danych z popup do formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
redelek
Witam,

Szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Otwiera mi się okienko popup po wciśnięciu linka. W oknie tym mam użytkowników i przy nich czeckbox-y.
Chciałbym, żeby po zaznaczeniu kilku z nich nie koniecznie jeden pod drugim i zamknięciu okna , ich id zostały wprowadzone do pola input text.
Cienias jestem z js więc googl-am, ale bez efektów.

Okienko otwieram tak
  1. <script type="text/javascript">
  2. function showlistuser() {
  3. NewWindow=window.open( "list_user_shared.php", "Lista ",
  4. "status = 1, height = 300, width = 300, resizable = 0, menubar=no, toolbar=no" )
  5. NewWindow.focus();
  6. return;
  7.  

wywołuje je tak
  1. <input type=button value="..."" OnClick="showlistuser()">

W pliku list_user_shared.php. Jest połączenie do bazy i popranie listy użytkowników i ich ID. Pola chceckbox są generowane tak

1. echo '<input type="checkbox" name="'.$id_user.'" value="'.$id_user.'" />'.$id_user.' '.$username.'<br />';

I teraz po zaznaczeniu chcę przekazać id_user do pola formularza z którego popup jest wywołany.

Będę wdzięczny za pomoc
erix
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. window.opener.blablablabllgll
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
redelek
ooo super a czy są osoby na forum , które mogą pomóc?
pokazać przykład ?
Daimos
a może zaczniesz korzystać z podpowiedzi, zamiast z gotowców? Czy niczego nie chcesz się nauczyć?
Jak nie wiesz o co chodzi Erix'owi, wpisz sobie w google windows.opener
redelek
ja chcę się uczyć, nie oczekuję gotowca . Tylko przedszkole służy do tego by coś wytłumaczyć, a nie napisać dwa słowa i radź sobie.
Ciekawy jestem jak byliście mali to rodzice rzucali wam buty i mówili załóż czy raczej podchodzili mówili pokaż nóżkę to jest prawy bucik zakładamy tak i sak potem sznurówki lub rzepy. Chyba jest różnica prawda ?
No dobrze nie ważne , ja stary jestem i nie zjadłem wszystkich rozumów i pewnie sobie znajdę rozwiązanie i dojdę co i jak. Przykro mi tylko , że forum kiedyś było normalne i nie olewano przedszkolaków. Dlatego jest w świecie podział na Panie od żłobków, przedszkoli i szkół. Bo jak by przyszła Pani ze szkoły do żłobka to by pozagryzała maluszki:)))

Oki dzięki .
erix
Cytat
Ciekawy jestem jak byliście mali to rodzice rzucali wam buty i mówili załóż czy raczej podchodzili mówili pokaż nóżkę to jest prawy bucik zakładamy tak i sak potem sznurówki lub rzepy. Chyba jest różnica prawda ?

Ok, ale nie porównuj rodziców do nauczyciela/ucznia w prywatnej szkole. Tobie zależy na uzyskaniu rozwiązania, to wykaż swoją inicjatywę.

Poza tym, małe dziecko, jak czegoś nie rozumie, to próbuje najpierw samo, dopiero potem pyta rodziców. Nie umniejszaj dziecięcej inteligencji, bo ta potrafi przerosnąć niejednego dorosłego. [;
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.