Hey! Nie wiem czy dobrze zatytułowałem, jeśli nie to sorki. W forum Kunena mam skrypt odpowiedzialny za wysyłanie odpowiedzi w wiadomości oraz inne:

- ODPOWIEDZ
- SZYBKA ODPOWIEDŹ
- DZIĘKUJĘ
- EDYTUJ

Dam może dwa przykłady i już mówię o co chodzi... Ten skrypt definiuje buttony z tekstem. Chcę to zastąpić tylko graficznymi buttonami (SEO).

I tak mamy zdefiniowany button z tekstem - DZIĘKUJĘ:

1.
  1. $this->message_thankyou = CKunenaLink::GetThankYouLink ( $this->catid, $this->id , $this->userid , CKunenaTools::showButton ( 'thankyou', JText::_('COM_KUNENA_BUTTON_THANKYOU') ), JText::_('COM_KUNENA_BUTTON_THANKYOU_LONG'), 'kicon-button kbuttonuser btn-left');

oraz powiązania:

2.
  1. function GetThankYouLink( $catid, $pid, $targetuserid, $name, $title, $class) {
  2. $token = '&'.JUtility::getToken().'=1';
  3. return CKunenaLink::GetSefHrefLink (KUNENA_LIVEURLREL.'&func=thankyou&pid='.$pid.'&catid='.$catid.$token, $name, $title, 'nofollow', $class);

i jeszcze jedno:

3.
  1. function showButton($name, $text) {
  2. return '<span class="'.$name.'"><span>'.$text.'</span></span>';
  3. }

Przekształciłem to na:

AD1.
  1. $this->message_thankyou = CKunenaLink::GetThankYouLink ( $this->catid, $this->id , $this->userid , CKunenaTools::showDziBut ( 'dzi-but' ) );

AD2.
  1. function GetThankYouLink( $catid, $pid, $targetuserid, $class) {
  2. $token = '&'.JUtility::getToken().'=1';
  3. return CKunenaLink::GetSefHrefLink (KUNENA_LIVEURLREL.'&func=thankyou&pid='.$pid.'&catid='.$catid.$token, $class);
  4. }

AD3.
  1. function showDziBut() {
  2. return '<span class="dzi-but"></span>';
  3. }

I oczywiście dodałem dzi-but do CSS. I niby wszystko gra, ale pewnie są jakieś błędy? Ktoś może widzi?

I druga kwestia, gorsza sad.gif Mamy zdefiniowany button z tekstem - ODPOWIEDZ:

1.
  1. $this->message_reply = CKunenaLink::GetTopicPostReplyLink ( 'reply', $this->catid, $this->id, CKunenaTools::showButton ( 'reply', JText::_('COM_KUNENA_BUTTON_REPLY') ), 'nofollow', 'kicon-button kbuttoncomm btn-left', JText::_('COM_KUNENA_BUTTON_REPLY_LONG') );

2.
  1. function GetTopicPostReplyLink($do, $catid, $id, $name, $rel = 'nofollow', $class = '', $title = '', $attr = '') {
  2. return CKunenaLink::GetSefHrefLink ( KUNENA_LIVEURLREL . '&func=post&do=' . $do . '&catid=' . $catid . '&id=' . $id, $name, $title, $rel, $class, '', $attr );
  3. }

3.
  1. function showButton($name, $text) {
  2. return '<span class="'.$name.'"><span>'.$text.'</span></span>';
  3. }

Pozmieniałem to tak:

AD1.
  1. $this->message_reply = CKunenaLink::GetTopicPostReplyLink ( 'reply', $this->catid, $this->id, CKunenaTools::showOdpBut ( 'odp-but') );

AD2. Bez zmian

AD3.
  1. function showOdpBut() {
  2. return '<span class="odp-but"></span>';
  3. }

I tu są jakieś problemy. Podobnie zrobiłem z button SZYBKA ODPOWIEDŹ (teraz nie otwiera mi się w okienku wiadomości, na którą ma odpowiedzieć, tylko otwiera się jak w ODPOWIEDZ). Najgorsze, że teraz w źródle strony wyświetla się wiele razy (tyle co odpowiedzi?) komunikat:

Zaznacz to pole, jeśli chcesz być informowany o odpowiedziach w tym temacie.

Czego nie widać na samej stronie. To pewnie efekt uboczny kombinacji snitch.gif Będę wdzieczny jak ktoś mi pomoże z tym dojść do ładu smile.gifsmile.gifsmile.gif