- ODPOWIEDZ
- SZYBKA ODPOWIEDŹ
- DZIĘKUJĘ
- EDYTUJ
Dam może dwa przykłady i już mówię o co chodzi... Ten skrypt definiuje buttony z tekstem. Chcę to zastąpić tylko graficznymi buttonami (SEO).
I tak mamy zdefiniowany button z tekstem - DZIĘKUJĘ:
1.
$this->message_thankyou = CKunenaLink::GetThankYouLink ( $this->catid, $this->id , $this->userid , CKunenaTools::showButton ( 'thankyou', JText::_('COM_KUNENA_BUTTON_THANKYOU') ), JText::_('COM_KUNENA_BUTTON_THANKYOU_LONG'), 'kicon-button kbuttonuser btn-left');
oraz powiązania:
2.
function GetThankYouLink( $catid, $pid, $targetuserid, $name, $title, $class) { $token = '&'.JUtility::getToken().'=1'; return CKunenaLink::GetSefHrefLink (KUNENA_LIVEURLREL.'&func=thankyou&pid='.$pid.'&catid='.$catid.$token, $name, $title, 'nofollow', $class);
i jeszcze jedno:
3.
function showButton($name, $text) { return '<span class="'.$name.'"><span>'.$text.'</span></span>'; }
Przekształciłem to na:
AD1.
$this->message_thankyou = CKunenaLink::GetThankYouLink ( $this->catid, $this->id , $this->userid , CKunenaTools::showDziBut ( 'dzi-but' ) );
AD2.
function GetThankYouLink( $catid, $pid, $targetuserid, $class) { $token = '&'.JUtility::getToken().'=1'; return CKunenaLink::GetSefHrefLink (KUNENA_LIVEURLREL.'&func=thankyou&pid='.$pid.'&catid='.$catid.$token, $class); }
AD3.
function showDziBut() { return '<span class="dzi-but"></span>'; }
I oczywiście dodałem dzi-but do CSS. I niby wszystko gra, ale pewnie są jakieś błędy? Ktoś może widzi?
I druga kwestia, gorsza

1.
$this->message_reply = CKunenaLink::GetTopicPostReplyLink ( 'reply', $this->catid, $this->id, CKunenaTools::showButton ( 'reply', JText::_('COM_KUNENA_BUTTON_REPLY') ), 'nofollow', 'kicon-button kbuttoncomm btn-left', JText::_('COM_KUNENA_BUTTON_REPLY_LONG') );
2.
function GetTopicPostReplyLink($do, $catid, $id, $name, $rel = 'nofollow', $class = '', $title = '', $attr = '') { return CKunenaLink::GetSefHrefLink ( KUNENA_LIVEURLREL . '&func=post&do=' . $do . '&catid=' . $catid . '&id=' . $id, $name, $title, $rel, $class, '', $attr ); }
3.
function showButton($name, $text) { return '<span class="'.$name.'"><span>'.$text.'</span></span>'; }
Pozmieniałem to tak:
AD1.
$this->message_reply = CKunenaLink::GetTopicPostReplyLink ( 'reply', $this->catid, $this->id, CKunenaTools::showOdpBut ( 'odp-but') );
AD2. Bez zmian
AD3.
function showOdpBut() { return '<span class="odp-but"></span>'; }
I tu są jakieś problemy. Podobnie zrobiłem z button SZYBKA ODPOWIEDŹ (teraz nie otwiera mi się w okienku wiadomości, na którą ma odpowiedzieć, tylko otwiera się jak w ODPOWIEDZ). Najgorsze, że teraz w źródle strony wyświetla się wiele razy (tyle co odpowiedzi?) komunikat:
Zaznacz to pole, jeśli chcesz być informowany o odpowiedziach w tym temacie.
Czego nie widać na samej stronie. To pewnie efekt uboczny kombinacji