Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]insert kilku rzeczy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mit2
witam jakim sposobem moge poprzez

moge zrobic insert kilku rzeczy jak beda oddzielone enterem jedna od drugiej
Daiquiri
Przechwycić wysyłane dane, porcjować je i zrobić pojedyncze 'inserty'. Porcjujesz w zależności od tego, co oznacza dla Ciebie koniec pozycji. Możesz np. skorzystać z explode.
sadistic_son
  1. <textarea name="textarea"></textarea>

1. $textarea=$_POST['textarea'];
  2. $textarea=stripslashes($textarea);
  3. $textarea=explode("\n",$textarea);
  4. foreach($textarea as $t){
  5. }
mit2
witam mam jeszcze jeden problem mam taki kod

1. $taryfa = $_POST[kody];
  2. $taryfa = stripslashes($taryfa);
  3. $taryfa = explode("\n",$taryfa);
  4. foreach($taryfa as $t){
  5. $t = "INSERT INTO kody VALUES (NULL, '$_POST[taryfa]', '$taryfa', NOW(), '0', '1')";

i robi insert ale zamiast podanego textu wgrywa Array co musze zrobic zeby wgrywało mi podany text
sadistic_son
Cytat(mit2 @ 13.06.2011, 22:32:01 ) *
i robi insert ale zamiast podanego textu wgrywa Array co musze zrobic zeby wgrywało mi podany text
Napisać to jeszcze raz, ale po polsku, tak żebyśmy zrozumieli w czym masz problem.
shikamaru88
  1. foreach($taryfa as $t){
  2. $t = "INSERT INTO kody VALUES (NULL, '$_POST[taryfa]', '$taryfa', NOW(), '0', '1')";
  3. }

bo wrzucasz do zapytania całą tablicę, która jest rzutowana na stringa a co w rezultacie daje "array()" eachujesz tablicę $taryfa po to żeby dobrać się do jej elementów które znajdują się w zmiennej $t, więc w zapytaniu zamiast $taryfa powinno być $t:

1. foreach($taryfa as $t){
  2. $t = "INSERT INTO kody VALUES (NULL, '$_POST[taryfa]', '$t', NOW(), '0', '1')";
  3. }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.